Slik kobler du iPhone 5 til tv

Slik kobler du iPhone 5 til tv

Apple er klar med nye adaptere og ny lader.

iPhone 5-bilder på storskjerm? Apple har kablene klare.

Lykkelige, nybakte iPhone 5-eiere har hittil måttet ta til takke med trådløs AirPlay-link via en Apple TV for å kunne vise bilder, video eller speile skjermen til en tv eller projektor.

Nå er Apple klar med et par ekstra kabler med den nye Lightning-kontakten som bindeledd.

Ny reserve nett-adapter med Lightning

I tillegg nevnes det også at Apple har oppgradert sin usb-lader for iPad, iPhone og iPod. Den tidligere nettadapteren hadde en effekt på 10W - den nye har 12W i tillegg til Lightning-kontakt. Det betyr raskere lading.

Denne medfølger med de nye, oppgraderte iPad 4-modellene, men kan nå altså også kjøpes frittstående samt brukes til eldre modeller. Siden den benytter en usb-kontakt i den ene enden, kan altså de tradisjonelle hvite iPhone, iPad og iPhone-ledningene også benyttes.

12W usb-laderen med Lightning-ledning for iOS-enheter kjøpes fra Apple direkte for 149 kroner her .

Les også:

Test: Så mye bedre er iPhone 5

Digital AV-kabel med Lightning-kontakt

De fleste vil foretrekke et digitalt signal når de skal sende bilde og video eller speile skjermen til en (egnet) tv-skjerm. Der kan Apple nå friste med en HDMI-adapter for eiere av en ny iPad 4 med Retina-skjerm, nye iPad mini, nye iPhone 5, eller nye iPod touch (5. generasjon). Nye iPod nano har ikke støtte for video ut, selv om den benytter Lightning-kontakten.

Adapteren er innrettet slik at den i tillegg til HDMI-stikket har en pass through Lightning-kontakt for samtidig lading.

HDMI-adapteren kan kjøpes for 379 kroner direkte fra Apple her .

Analog AV-adapter

Og for de av oss som er belemret med eldre utstyr eller eventuelt er offer for slikt eksternt, har Apple også en analog adapter for hånden. Denne benytter seg av en tradisjonell VGA-kontakt og har samme ekstra ladestikk. Prisen er den samme som for den digitale varianten, og VGA-adapteren kan bestilles fra Apple her .

Les om: