Snart duket for ny Apple-skjerm?

Snart duket for ny Apple-skjerm?

Amerikanske forhandlere begynner å gå tom for 27-tommers Thunderbolt-skjermer.

I tillegg til å produsere Mac-er lager Apple en masse tilbehør til å bruke sammen med datamaskinene sine.

Blant utvalget finner vi en 27-tommers skjerm, også kjent som Thunderbolt Display. Denne kommer i samme utforming som selskapets iMac-maskiner.

Men da Apple introduserte de nye sylslanke iMac-ene sent i fjor, kom det ingen oppdatering til skjermserien.

Skal vi tro AppleInsider kan vi imidlertid få dette om ikke altfor lenge. Lagerbeholdningen for den nåværende 27-tommeren skal nemlig være på vei ned hos amerikanske forhandlere, noe nettstedet tolker som et tegn på at den oppgradering er nært forestående.

Trolig ikke Retina

Om så er tilfelle kan vi trolig vente oss den samme designen som på iMac-ene fra slutten av 2012. Andre trolige endringerer er ny MagSafe 2-strømkontakt og USB 3-porter i stedet for USB 2. Skjermen i de nye iMac-ene har dessuten 75 prosent mindre refleksjoner, så vi antar at dette også vil gjelde her.

27-tommersskjermen har i dag en oppløsning på 2560 x 1440 piksler, noe som trolig vil forbli uforandret. Selv om Apple har satset på såkalte Retina-skjermer i blant annet MacBook Pro-serien, er det ingenting som tyder på at noe slikt er nært forestående for Apples store, stasjonære skjermer.

Ifølge Macworld Sverige ryktes det også at en ny modell av Mac Pro vil dukke opp i løpet av våren, muligens samtidig med de nye Thunderbolt Display-skjermene.

Apple Thunderbolt Display koster 8 290 inkl. mva. Les mer her.

Les om: