Sony Xperia Tablet Z lansert

Sony Xperia Tablet Z lansert

Tynt og lett 10-tommers nettbrett som tåler en dukkert.

Sony virker å ha noe bra på gang med sine nye Xperia-produkter.

Den kommende smarttelefonen Xperia Z har fått gode skussmål av kritikerne, noe som trolig er gode nyheter for Sony, som i senere år har tapt terreng i forhold til erkerivaler som Apple og Samsung.

Nå får den nye flaggskip-telefonen til Sony følge av et flaggskipp-nettbrett, Xperia Tablet Z.

Det ble vist frem på Mobile World Congress i Barcelona i dag, og kommer på markedet i løpet av andre kvartal i år. (Se video nederst i artikkelen.)

Nytt fra MWC:

8-tommers Galaxy Note

- Verdens slankeste

Xperia Tablet Z er en lekker og minimalistisk utstyrt med en 10-tommers skjerm, 10,1 for å væye nøyaktig, men oppløsning på hele 1920x1200 piksler.

Sony sier selv nettbrettet er verdens tynneste og letteste, da det er 6,9 mm tykt og har en vekt på 495 gram. Til sammenligning er for eksempel iPad 9,4 mm tykt og veier 650 gram, så det er utvilsomt en «lettvekter» vi har å gjøre med her.

Innvendig kommer Tablet Z med en firekjerners 1,5 Ghz Snapdragon S4-prosessor og 2 GB arbeidsminne. Den kommer med enten 16 GB eller 32 GB lagringsplass, men det er mulig å utvide dette med et minnekort.

Nytt fra MWC:

Android-brett fra HP

Ta den med i badekaret

Ifølge Sony er det nye nettbrettet vanntett, og kan holdes under én meter vann i 30 minutter. Kjekt for den som er glad i det maritime eller å lese e-bøker i badekaret?

Den kommer med høyttalere laget for å tilby surroundlyd uansett hvordan enheten holdes, samt et 8-megapiksel kamera på baksiden og 2-megapiksel kamera på foran med selskapets egne bildesesnsorer. Nettbrettet har dessuten NFC- og LTE-støtte.

Xperia Tablet Z vil slippes med Android 4.1, men en oppdatering til 4.2 vil gjøres tilgjengelig etter den går i salg.

Sony Xperia Tablet Z har fått en amerikansk pris på 499 dollar (cirka 2800 kroner) for 16 GB-modellen og 599 dollar (cirka 3350 kroner) for 32 GB-modellen. Hvor mye den vil koste i Norge, er foreløpig ikke kjent, men det blir antagelig noe høyere enn i USA.