Sygic-GPS for Android-nettbrett

Sygic-GPS for Android-nettbrett

GPS-programmet Sygic er nå ute i ny versjon, og støtter med det også Android 3.x-enheter.

I tillegg til å gi ny funksjonalitet på smarttelefoner med Android 2.x, har versjon 11.2 av Sygig-GPS fått støtte for nettbrett som kjører under Android 3.0, 3.1 og 3.2, ifølge en pressemelding fra Sygic.

GPS-løsningen fra Sygic, som også leveres i en nordisk versjon, inkluderer Google Local Search og har funksjoner som tekst-til-tale-konvertering og såkalt "Dynamic Lane Guidance". Det siste er en animasjonsløsning som viser alle kjørefeltene på flerfeltsveier og uthever det feltet du bør velge.

I det nye, interaktive kartet kan man trykke på et element på kartet, for eksempel en bygning, og så får man opp ekstra informasjon om det aktuelle stedet. Informasjonen kjøres gjennom en tekst-til-tale-konvertering for at sjåføren ikke skal fristes til å begynne å lese tekst på skjermen under kjøring.

En annen praktisk funksjon er visuell forhåndsvarsling om den neste endringen i fartsgrensen og hvor langt det er dit.

Trafikkvarsling

GPS-løsningen kan utvides med en trafikkvarslingstjeneste som oppdateres kontinuerlig. Sygic Real Time Traffic-tillegget for Norge koster cirka 10 euro (snaut 80 kroner) i året.

Sygic GPS for Android finnes i en rekke forskjellige nasjonale og internasjonale versjoner, blant annet en tilnærmet global versjon som dekker Europa, Amerika, Sørøst-Asia og Afrika. Prisen er cirka 80 euro. Det finnes også en Europa-versjon til cirka 50 euro og en vest-europeisk versjon til cirka 40 euro. For norske kunder er det trolig Norden-versjonen som er mest aktuell. Den koster cirka 20 euro (snaut 160 kroner). Alle prisene finner du her .

Sygics GPS-programvare er nå tilgjengelig for iPhone, Android, Bada (Samsung) og Symbian-baserte mobiler.

Sygic har hovedkvarter i Slovakia og ble i 2010 rangert som det 4. raskest voksende firmaet i Sentral- og Øst-Europa av Deloitte.