TEST: Cideko Air Keyboard - Smått og smart til stue-pc-en

TEST: Cideko Air Keyboard - Smått og smart til stue-pc-en

Tastaturet roter til i stua og fjernkontrollen kommer til kort. Cideko Air Keyboard kan være løsningen.

Mange har valgt å droppe dvd-spilleren i stua til fordel for en pc. Med en pc i stua har du tilgang til langt mer underholdning enn selv en omfattende cd- eller dvd-samling kan gi. Noen har gått så langt som å skaffe seg en egen stue-pc, mens andre velger å koble den bærbare til tv-en og stereoanlegget.

Uansett hvilken variant du velger, vil du være avhengig av en eller annen måte å styre pc-en på. Du har kunnet bruke vanlig mus og tastatur, men ledninger på tvers av gulvet ser sjelden særlig ryddig ut. Det tar seg heller ikke videre godt ut med et stort tastatur og mus på stuebordet. En annen løsning er trådløs mus og tastatur. Du har det samme problemet med at det tar mye plass og ser lite attraktivt ut på stuebordet, men du slipper i det minste ledningene på tvers av gulvet. En siste løsning har vært en fjernkontroll til pc-en. Denne gir deg muligheten til å bruke pc-en som medieavspiller, men fungerer dårlig om du for eksempel skal surfe på nettet eller har behov for å skrive noe på pc-en.

Vi har testet noe som kan være løsningen på rotet og problemene som løsningene til nå har ført med seg. Cideko Air Keyboard samler nemlig mus, tastatur og fjernkontroll i en liten og hendig pakke.

Smart alt-i-ett

Det lille minitastaturet har det du trenger av taster, og du kan skrive eller bruke hurtigtaster. Du har også en rekke taster relatert til mediefunksjonene på pc-en. Dermed har du altså både tastatur og fjernkontroll i ett, og det i en dings som bare så vidt er større enn en vanlig fjernkontroll. Den tredje funksjonen Cideko Air Keyboard erstatter er pc-musa. Det lille tastaturet er utstyrt med bevegelsessensorer som gjør at du flytter musepekeren rundt på skjermen ved å vippe det lille tastaturet frem og tilbake, eller vri det fra side til side. De to museknappene er plassert foran på hver sin side, som skulderknappene på en spillkontroller. Smart.

Cideko Air Keyboard er formet slik at det ligger godt i hendene, samtidig som det tar svært liten plass, sammenlignet med mus, tastatur og fjernkontroll. Tastene er små, men uproblematiske i bruk. Vi har ikke skrevet lange avhandlinger eller tekster med tastaturet, men har skrevet både e-post og holdt samtaler via nettprat uten problem.

Det kan ta litt tid å vende seg til musefunksjonen. Bevegelsessensorene er relativt sensitive, slik at det skal små bevegelser til for å flytte markøren rundt på skjermen. Det kan nok for mange være en fordel å justere ned sensitiviteten et par hakk i operativsystemet. Musefunksjonen er presis og rask, men naturlig nok ikke på nivå med en vanlig pc-mus. Til sitt bruk fungerer imidlertid tastaturet perfekt. Cideko Air Keyboard kobles til pc-en ved hjelp av en trådløs usb-dongel.

Konklusjon

Noen ganger kommer det produkter som rett og slett er smått geniale. Det er ikke første gang noen har kombinert mus og tastatur, heller ikke første gang noen har laget et trådløst tastatur med medieknapper. Forskjellen er at Cideko Air Keyboard knapt er større enn en vanlig fjernkontroll, samtidig som musefunksjonen er langt bedre enn med styrepinnen man er vant med fra andre mediesenterløsninger.

Tastaturet bør være en sikker vinner for alle som har pc i stua og som liker å holde det tålelig ryddig rundt seg. Cideko Air Keyboard er lite og behagelig i bruk, og lar deg bruk stue-pc-en til det du måtte føle for. Rett og slett et genialt, lite produkt.

MSI har tidligere vist frem det samme tastaturet og planlegger å lansere det under MSI-navnet i løpet av våren.