TEST: Microsoft Wedge Mobile Keyboard - Tastatur til Windows-nettbrett

TEST: Microsoft Wedge Mobile Keyboard - Tastatur til Windows-nettbrett

Microsoft har laget et smart tastatur til nettbrett både med og uten Windows 8.

Med Windows 8 viser Microsoft at de endelig mener alvor med nettbrett og tavle-pc-er. Det nye operativsystemet er vel så godt, om ikke bedre, tilrettelagt for nettbrett og berøringsskjerm, som for vanlige pc-er. Så har da selskapet selv, for første gang, lansert egne maskiner som kjører Windows.

Selv om nettbrett og pc-er er noe nytt for Microsoft, har de lang erfaring med tilbehør til pc. Da er det kanskje ikke så rart at de i forkant av Windows 8-lanseringen slapp et lite nettbrettastatur beregnet for bruk med Windows 8.

Microsoft Wedge Mobile Keyboard er et relativt lite og stilig tastatur som kobles til nettbrett eller pc, eller mobiltelefon for den saks skyld, via Bluetooth. På undersiden av det ellers flate tastaturet er det en forhøyning som skjuler batterier og en pare-knapp. Hold denne inne i et par sekunder, søk etter tastaturet på enheten du vil bruke det med og i løpet av et par strakser er det bare å sette i gang å bruke tastaturet. Stor enklere kan det ikke bli.

Fin størrelse

Tastaturet måler 25,6 x 10,1 centimeter og veier omtrent 240 gram. Det gir en relativt liten tastaturflate, noe i underkant av et normalt bærbartastatur. Til bruk med et nettbrett på reise er størrelsen fin. Det er stort nok til at du med litt tilvenning lett kan skrive lengre tekster, samtidig som det er lite nok til enkelt å få plass i veska.

Til tross for at tastaturet er tynt og nett, med unntak av forhøyningen til batteriene, har tastene overraskende behagelig tastevandring. Tastemotstanden er relativt stram. I tillegg til de vanlige tastene, har Microsoft gitt funksjonstastene dobbelt funksjon. Kombinert med Fn-tasten får du via funksjonstastene rask tilgang til en rekke Windows 8-funksjoner.

En annen smart funksjon med tastaturet er lokket, som gjør mer enn bare å beskytte tastaturet når det ikke er i bruk. Det gummidekte aluminiumslokket er bøyelig i midten, og kan enkelt formes til å bli en støtte for nettbrettet ditt.

 

 

 

 

Vi har brukt tastaturet sammen med Dells nettbrett, Latitude 10 med Windows 8, og hatt god nytte både av selve tastaturet og den smarte støtten. Den eneste ulempen med dekslet er at det veier 200 gram. Totalt veier altså tastatur og deksel nesten 450 gram.

Konklusjon

Wedge Mobile Keyboard er et smart og relativt lite, om enn en anelse tungt, tilbehør til nettbrettet ditt. Det er tilrettelagt for bruk med Windows 8, men fungerer fint også med både Android og iOS.

Har du gått til innkjøp av et nytt nettbrett og savner et tastatur til de gangene du skal mer enn bare skrive korte meldinger eller surfe på nettet kan tastaturet være et meget godt alternativ. Det er billigere og enklere løsninger å få kjøpt, men materialvalget, byggekvaliteten og designen gjør at Wedge Mobile Keyboard føles et par hakk mer eksklusivt og holdbart enn de rimeligere alternativene.