Texas Instruments støtter Ibeacon

Texas Instruments støtter Ibeacon

Norsk Bluetooth-teknologi gir enkel sensor-implementering.

Apples iBeacon-teknologi brer om seg.

Sist ute med maskinvare- og programvare-støtte er Texas Instruments, ledet an av den norske divisjonen .

iBeacon

iBeacon er en Apple-teknologi som anvender trådløse lavstrøms-sensorer til å interagere med din iPhone eller iPad.

Sensorene kan være utplassert for eksempel i museer for å gi deg orienteringsdata innendørs, eller for å gi deg informasjon om et kjent maleri, eller for å tipse deg om tilbud i gavebutikken du holdt på å passere.

iBeacon er del av iOS, og har allerede funnet en rekke kommersielle bruksområder i USA. Naturstien kommer ikke til å være den samme etter dette!

Texas Instruments

Det er spesielt lavstrøm-anvendelsesaspektet i Bluetooth 4.0 LE som nå får utvidet støtte gjennom støtte i TIs brikkesett, utviklings-kit og TI-apper.

Øyvind Birkenes hos TI Wireless Connectivity Solutions sier at "restauranter, butikker og sports-eventer har allerede tatt iBeacon-teknologien i bruk" og ser også for seg løsninger for "asset tracking, handel, automasjons-systemer, bilindustri, industrielle anvendelser, og et bredt spekter av forbruker-teknologi."

TI har et utvikler-kit for deres SensorTag-dongle som ikke koster mer enn 25 dollar, og gratis apper . Disse får nå BT LE-støtte gratis, og kan formidle data fra seks forskjellige sensorer: Akselerometer, magnetometer, barometer, hygrometer, gyroskop og en infrarød sensor.

Det betyr at det vil være både enkelt og rimelig å komme igang med å utvikle egne bruksområder for iBeacon-teknologien. Noen bruker den for eksempel til å måle data fra selvbygde raketter . Høres moro ut - se video her !

Se en promo-video nedenfor.

Via Texas Instruments

Les om:

Komponenter