Viktig å vite om Seagates eksterne Mac-harddisker

Viktig å vite om Seagates eksterne Mac-harddisker

Seagate har flere eksterne lagringsløsninger for Mac-brukere, men fleksible grensesnitt gir dessverre dårlige løsninger.

Mac-brukere kan glede seg over Seagates fire ulike serier for eksterne harddisker. De fire seriene dekker de fleste behovene, men pass deg for proprietære løsninger.

I utgangspunktet klassifiseres drevene enten som skrivebordsløsning, eller som ultraportabel for bærbar bruk. Sistnevnte kan likevel være attraktive også for skrivebordsløsninger av flere grunner.

Tre av fire serier er ment å kunne brukes som Time Machine-backup-disker rett ut av esken, og alle er generelt formatert for Mac-bruk. Drevene kan som oftest også hotswappes og brukes direkte mot Windows-pc-er takket være egne HFS+-drivere for Windows. Disse virker kun mot Seagates egne disker.

Ugreie adaptere

I tillegg er det tanken at (enkelte av) diskene skal kunne oppgraderes med Thunderbolt-støtte i fremtiden takket være en spesiell utskiftbar IO-adapter. Selv om dette kan virke som en styrke, er det også den største svakheten med en slik modell. Du kan ikke gå i butikken og kjøpe en vanlig usb-kabel dersom du mister den - kun Seagates offisielle IO-adapter(e) kan brukes.

Tenk iPod dock-connector fra Apple, men for en harddisk.

I tillegg opplevde vi at en FireWire-kontakt som fulgte med en ultraportabel disk fysisk ikke passet inn i en MacBook Pro. Ved henvendelse til Seagates kundeservice var svaret at man brukte standard FireWire-kontakter, og at firmaet derfor ikke så seg villige til å erstatte adapteren. Og siden man ikke kan gå i butikken og kjøpe en generisk FireWire-kabel som erstatning, må dette regnes som mislykket.

Enda verre er det at docken med usb-tilkobling faktisk har en avtagbar mini-usb-kabel. Men selv denne, så ordinær den enn ser ut, er proprietær. Mister du denne, kan den ikke erstattes med en vanlig usb-kabel - du må krype tilbake til Seagate og kjøpe en helt ny dock-tilkobling, noe som rimeligvis koster vesentlig mer enn en ussel liten kabel. Ille.

De ulike alternativene

Den største skrivebordsmodellen kalles GoFlex Desk for Mac. Har du behov for mye lagringsplass er dette disken for deg - kapasitet på 2 til 3 terabyte. Hastighet på 7200 RPM og denne krever en (medfølgende) ekstern strømkilde. Vær forberedt på noe lyd når denne spinner opp. IO-grensesnitt er FireWire 800 og USB 2.0 med mulighet for oppgradering til USB 3.0.

Den mest ekstreme ultrabærbare løsningen er GoFlex Slim for Mac. Ifølge Seagate selv er dette verdens tynneste eksterne harddisk, hva nå enn det er verdt. Lett å ha med seg, i hvert fall. Og overraskende nok faktisk overraskende rask med 7200 RPM. Vi har tidligere skrevet om denne her.

En mer konvensjonell bærbar ekstern harddisk er GoFlex Pro for Mac. Disken roterer med 7200 omdreininger i minuttet, noe som er raskere enn de 5400 RPM som er vanlige i denne kategorien. Lagringskapasiteten ligger på mellom 500-750 GB, noe som ikke vekker spesiell oppsikt. Enheten får strøm via enten FireWire 800 eller USB 2.0-kabel, og er også forberedt for strømførende eSATA. Vekten er på 160 gram så den bidrar ikke vesentlig til begrensningen for håndbagasje ombord på flyet.

GoFlex for Mac Ultra-portable er noe større og tyngre enn GoFlex Pro for Mac, men med 280 gram er forskjellen ikke så veldig utslagsgivende. Disken opererer med omdreininger på 5400 i minuttet, og overfører data til Mac-en med enten FireWire 800 eller USB 2.0-kabel. Den er også forberedt for strømførende eSATA.

GoFlex for Mac Ultra-portable er fristende fordi den kommer i størrelse på 1 og 1,5 terabyte. Det er mye lagring i en liten pakke. Dessverre er denne pakken kledd i en støvtiltrekkende, gummiert overflate som i liten grad stemmer overens med det sølv-metalliske bildet man blir servert i produktpresentasjonen.

Du kan se Seagates Mac-lineup av harddisker her.

Les om:

Komponenter