Vil du bli Yosemite-betatester?

Vil du bli Yosemite-betatester?

Apple vil ha én million Mac-brukere som prøvekaniner.

De rundt 6000 utviklerne som deltar på Apples utviklerkonferanse i San Francisco denne uken, får naturligvis utdelt betaversjonen av Apples nye operativsystemer, OS X 10.10 Yosemite for Mac og iOS 8 for iPhone, iPad og iPod touch.

Medlemmer av Apple Developer Program som betaler en årlig utvikleravgift, får også tilgang til betaprogramvaren. Dem er det ni millioner av, 47 prosent flere enn i fjor.

Vanlige Mac-brukere

Men i tillegg vil Apple ha med inntil én million vanlige Mac-brukere som Yosemite-betatestere i et utvidet betaprogram.

Én million brukere høres kanskje mye ut, men Apple opererer med en installert base på 80 millioner Mac-er – så det gjelder å skynde seg

For det er førstemann til mølla som gjelder. Du kan registrere deg som betatester-kandidat på Apples nettsider, men det er altså ikke sikkert at du får være med. De heldige vil få en e-postmelding når betaversjonen av Yosemite er klar for nedlasting.

For å kunne registrere seg som betatester-kandidat må man ha en Apple ID, som man kan skaffe seg gratis via Apples nettsider.

Advarsler

Apple har flere advarsler til dem som ønsker å tegne seg som betatester.

For det første bør man ikke installere beta-operativsystemet på sin hoved-Mac, men helst på en maskin man ikke har uerstattelige data eller programvare på. For med beta-programvare og -operativsystem kan det jo gå galt. Kanskje må man reinstallere beta-systemet etter at det oppstår en feil.

Derfor er det også viktig å ta en skikkelig backup av alt på Mac-en før man gir seg i kast med testingen, sier Apple, som anbefaler en komplett Time Machine-backup.

For det andre innebærer deltakelsen i betaprogrammet at man må godta en avtale med strenge begrensninger. Man kan ikke installere betaversjonen av Yosemite på en Mac man deler med andre, man kan ikke dele erfaringene med andre, man kan ikke blogge om testingen eller legge ut skjermdumper. Man kan ikke engang demonstrere programvaren eller snakke om den til folk som ikke selv er med i OS X Beta-programmet. For betaprogramvaren er konfidensielle informasjon, understreker Apple.

Les om:

Komponenter