FLYPLASSWIFI: Kjell-Olav Pedersen i Avinor og Svenn A. Hanssen i Serit signerer samarbeidsavtale. (Foto: Serit)

FLYPLASSWIFI: Kjell-Olav Pedersen i Avinor og Svenn A. Hanssen i Serit signerer samarbeidsavtale. (Foto: Serit)

Avinor satser på Serit

Serit skal levere trådløs infrastruktur til 45 norske flyplasser.

Serit forteller i en pressemelding at Avinor har valgt dem som leverandør av trådløs infrastruktur til 45 flyplasser i Norge. Avtalen løper i tre år med mulighet for forlengelse i inntil to nye år, og har en verdi på opp mot ti millioner i året.

It-kjeden Serit består av ni etablerte it-forhandlere, med til sammen 270 ansatte og 22 kontorer rundt om i hele landet.

3000 aksesspunkter

Avtalen gjelder leveranse og vedlikehold på WLAN nettverksinfrastruktur til alle landets flyplasser. Den inkluderer også aksesspunkter, antenner/kabler/montasjemateriell, sentrale styringsenheter, administrasjonsløsninger, radioplanlegging/prosjektering, og installasjonsarbeider.

Det trådløse nettverket teller i dag over 3000 aksesspunkter og nærmere 30 kontrollere, basert på teknologi fra Fortinet/Meru. I tillegg kan Avinor benytte Serit til konsulentbistand og prosjektledelse.

– Det er med stolthet og ærefrykt vi tar fatt på jobben med det som betegnes som Europas største trådløsnett. Avinor får tilgang til godt kvalifisert nettverkspersonell over hele landet og denne avtalen gir en ny dimensjon til samarbeidet i Serit. Dette sier Svenn Hansen, som er daglig leder i Serit IT Partner Tromsø, som er kontraktspartner for avtalen.

Kontrakter Og Avtaler