SER FRAMOVER: Tom Hauge peker på unike karrieremuligheter for medarbeiderne i et utvidet CGI. (Foto: CGI)

SER FRAMOVER: Tom Hauge peker på unike karrieremuligheter for medarbeiderne i et utvidet CGI. (Foto: CGI)

CGI vil kjøpe Affecto

CGI har lagt inn tilbud på finske Affecto som leverer løsninger innen dataanalyse og business intelligence.

CGI har gitt et kontanttilbud på Affectos samtlige utestående aksjer, ifølge en pressemelding. Affectos styre anbefaler at selskapets aksjonærer godtar CGIs tilbud.

CGI som er i en utpreget systemintegratør vil få en utvidet kompetanse innen dataanalyse og informasjonsteknologi hvis Helsinki-baserte Affecto kommer inn med over 1.000 medarbeidere fra 18 kontorer i Danmark, Finland, Latvia, Litauen, Norge, Polen og Sverige.

 

Globalt nettverk

I Norge har Affecto 100 ansatte i Oslo og Bergen. Med disse blir norske CGI 25 prosent flere i antall og får 30 prosent mer i omsetning.

– Vi ser frem til å ønske Affectos ansatte velkommen til CGI-familien som kolleger og deleiere, og til å dele erfaringer og jobbe som dyktige innovatører med fokus på å skape verdier for våre kunder, sier Tom Hauge, som er administrerende direktør i CGI Norge.

CGI har nær 8000 ansatte og lokal tilstedeværelse i Norden gjennom 55 kontorer i Danmark, Estland, Finland, Norge og Sverige. De leverer konsulenttjenester, it-løsninger og outsourcing. CGI Group Inc. ble grunnlagt i 1976 og er verdens femte største uavhengige leverandør av tjenester innen it og forretningsprosesser med 70.000 medarbeidere globalt.

CGI har for en stor del canadiske aksjonærer og eiere, men også det norske oljefondet er inne på eiersiden. Disse og andre aksjonærer har til 27. september med å godta budet.

 

Kontrakter Og Avtaler