Gigantavtale til Accenture

Gigantavtale til Accenture

Konsulentselskapet skal etablere globale fellestjenester for Telenor-konsernet.

Telenor har valgt konsulentselskapet Accenture for oppgaven med å etablere globale fellestjenester for alle selskapene i Telenor-konsernet, ifølge en pressemelding.

- Dette dreier seg om å møte våre kunders behov. Vi utnytter skala og volum i hele konsernet og sikrer kvalitet og effektivitet gjennom å innføre nye driftsmodeller og partnerskap, sier Hilde Tonne, konserndirektør og leder av Telenor Group Industrial Development.

Avtalen gjelder i fem år, og gjelder levering av tjenester innen områder som regnskap, personal, it og innkjøp. Verdien er på omlag 1,4 milliarder kroner.

- Vi gjennomførte en omfattende utvelgelsesprosess for å vurdere potensielle partnere og jeg er glad for at vi har valgt Accenture for denne ikke-eksklusive avtalen, sier Ingrid Lorange, leder for Telenor Global Shared Services.

Et løft for Accenture i Norge

Accenture skal delta i implementeringen av industrialiserte prosesser, verktøy og tilnærmingsmåter. Selskapet vil også styrke utviklingen av tjenestestrategier og arbeide for å fjerne komplekse sider av tjenestearkitekturen.

Dette skal bidra til at Telenor oppnår sitt strategiske mål om å bli bransjeledende innen kundebehandling basert på økt verdiskapning gjennom prosessforbedringer.

- Vi arbeider daglig med å gi Telenor best mulig støtte og er trygge på at vi kan hjelpe Telenor med å nå sin visjon om å tilby fellestjenester i verdensklasse med standardisert drift og effektivitet i hele konsernet, sier Bob Sell, leder i Accenture Communications, Media & Technology.

Roy Grønli, administrerende direktør i Accenture i Norge, er også begeistret for den omfattende avtalen.

- Avtalen er inngått med Accenture i Norge og vil gi et stort løft for den norske virksomheten. Samtidig demonstrerer avtalen hva Accenture kan få til når vi kombinerer vår sterke lokale praksis med å mobilisere Accenture globalt, sier Grønli.

- Vi har knyttet til oss Accentures globale Shared Services nettverk og blir til sammen en sterk og erfaren ekspertgruppe som Telenor nå vil benytte. I tillegg vil dette øke vår konkurransekraft i det norske markedet, avslutter han.

Kontrakter Og Avtaler