Kjøper Tomato ut av Atea

Kjøper Tomato ut av Atea

The Online Backup Company kjøper programvaredivisjonen TDS fra Atea.

The Online Backup Company (OBC), som leverer backupløsninger over internett, kjøper Ateas programvaredivisjon TDS.

TDS står for Tomato Disaster Solution, en komplett disaster/recovery løsning for virtualiserte datarom som opprinnelig ble utviklet av Tomato, som ble kjøpt opp av Atea i 2008. Med på transaksjonen overtar OBC to nøkkelpersoner tilknyttet TDS, begge tidligere Tomato-ansatte.

OBCs gründer og administrerende direktør Alexander Hagerup ser på oppkjøpet som et viktig steg videre inn i virtualiseringsmarkedet, og sier at TDS vil spille en sentral rolle i utviklingen av OBCs cloudbaserte backupløsninger.

- Enormt mange bedrifter har tatt i bruk virtualiseringsteknologi, men svært få har tilfredstillende backup og katastroferutiner av det virtuelle miljøet sitt, sier han i en pressemelding.

- Et svært viktig element for mange store bedrifter i tiden fremover blir å opprette katastrofeplaner der bedriftens datasystemer kan startes selv om datarommet deres brenner, sier Hagerup.

Les også: Vokser stort på online backup

Fortsetter med TDS

Avtalen innebærer imidlertid ikke at Atea skal slutte å selge TDS i Norge.

Som del av prosessen har Atea signert en samarbeidsavtale med som gir dem tilgang på alle OBCs backup- og recoverytjenester.

- Ved salget av denne løsningen til OBC sørger vi i Atea for både å gi våre kunder et bedre utviklingsmiljø for løsningen og et dynamisk miljø for support av installasjonene fremover, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Atea.

- Atea har hatt fokus på eksisterende partnere i 2009 og ikke tatt inn mange nye produkter. At OBC nå er representert i Ateas produktportefølje er et viktig steg for oss for å vokse videre, sier Hagerup.

Les også: Sikkerhetskopierer alle helsedata