Statoil med historisk Sap-avtale

Statoil med historisk Sap-avtale

Statoilhydro får Nordens største Sap-løsning for talllknusing.

Den allerede store Sap-kunden Statoilhydro har også valgt selskapets business intelligence-løsning for konsolidering og budsjettering.

Løsningen vil benyttes av de opptil 800 personene i Statoilhydro som jobber globalt med budsjettering. Kontrakten omfatter også arbeid med selve implementeringen, skriver Sap i en pressemelding.

Løsningen oljegiganten har valgt er et resultat av Saps oppkjøp av Businessobjects i oktober 2007 og skal benyttes av alle avdelingene til Statoilhydro, og er den største kontrakten i Norden på dette området.

– StatoilHydro forventer at Sap-løsningen vil kunne støtte en tettere integrasjon med den eksisterende arkitekturen, og at løsningen vil sikre en mer stabil drift. Vi tror også at Sap-løsningen vil gi oss reduserte driftskostnader ved at vi harmoniserer master data brukt i konsolideringsprosessen, sier prosjektleder Jone Solberg i Statoilhydro i meldingen.

– Dette er en bekreftelse på at Saps satsning på Business Objects anerkjennes av våre kunder. Med tett integrasjon mot Sap-plattformen sikrer dette våre kunder et trygt og sikkert miljø, noe som verdsettes av økonomiavdelingene i norske bedrifter, sier Norgessjef Michael R. Østgaard i Sap Norge.

LES OGSÅ: Mener krisetider er gode tider

Kontrakter Og Avtaler