Fujitsu leverer til Omninett

Fujitsu tar over Omninetts EMC-avtale og blir totalleverandør til selskapets datasenter.

Fujitsu Technology Solutions har inngått en avtale om totalleveranse i datasenteret til Omninett, som selger driftstjenester og outsourcing til små og mellomstore bedrifter.

Fujitsus nye bladserver Primergy BX900 står sentralt i leveransen.

- Vi har opprinnelig hatt et HP-miljø hos oss, men kombinasjonen av PRIMERGY BX900 sin ytelse, kraftige virtualiseringsmuligheter og energisparing gjør Fujitsus løsning til et langsiktig valg for vår infrastruktur, sier Sindre Chr. Johansen, administrerende direktør i Omninett i en pressemelding.

I tillegg flytter Omninett sin avtale for sine EMC-lagringsløsninger over til Fujitsu. Dette skal bidra til å optimalisere selskapets datasenter ytterligere i forhold til integrasjon og leveranse. Fujitsu er en av verdens største EMC-forhandlere.

- Med state-of-the-art-teknologi fra Fujitsu og deres integrasjon med EMC vil vi kunne levere enda mer stabile og sikre løsninger og tjenester til våre kunder. Fujitsus løsninger tilbyr oss også den fleksibiliteten til å vokse i takt med våre kunders behov. Det er en win-win situasjon for alle, sier Johansen.

Partene har også blitt enige om en finansieringsmodell basert på Fujitsus pay-as-you-grow-modell, der kunden selv bestemmer når de vil utvide datasenteret i små eller store steg.

- Vi er godt fornøyd med å få Omninett som kunde og er sikre på at flere kunder som ønsker kostnadseffektive datarom- og lagringsløsninger vil se på Fujitsus teknologiportefølje. Omninett blir den første til å ta i bruk den nye bladserverteknologien i Norge, som nå blir lansert for fullt på det norske markedet, sier Jan Eigil Rydningen, administrerende direktør i Fujitsu Technology Solutions.

LES OGSÅ: Alt-i-ett for datasenteret

Lagring