Game of Thrones ga ny pirat-rekord

Game of Thrones ga ny pirat-rekord

Premieren av tredje sesong av den populære HBO-serien har slått an på nettet. Nå fryder HBO seg over piratkopiering.

Comon.dk skriver at tv-serien Game of Thrones kan ha blitt en økonomisk suksess på grunn av fildeling.

Serien var nemlig den meste piratkopierte tv-serien på nettet i fjor, og regissøren selv har sagt at serier som denne kan få mye ut av den publisiteten og ”hypen” fildeling skaper.

I helgen var det premiere på tredje sesong av serien, og den første delen har allerede brutt flere rekorder - både offline og online.

Ny rekord

Mer enn 6,7 millioner tv-seere så den første delen. Dette er en ny rekord for HBO.

Det ble også satt en ny rekord for antall nedlastninger av serien. Torrentfreak skriver at den første delen har rundet én million nedlastinger på BitTorrent i løpet av det første døgnet, og at det på et tidspunkt var om lag 163.000 brukere som delte denne torrenten samtidig. Den gamle rekorden var det tv-serien Heroes som hadde.

USA, Storbritannia og Australia har flest nedlastinger av Game of Thrones. Norge og Sverige ligger henholdsvis som nummer åtte og ni.

- Piratkopiering er et kompliment

HBO ser ikke på piratkopieringen som et problem, snarere som et kompliment. Det sier programdirektør Michael Lombardo i et intervju med Entertainment Weekly.

- Jeg burde nok ikke si dette, men det er et slags kompliment. Etterspørselen er tilstede. Det har absolutt ikke hatt noen negativ effekt på DVD-salget. Dette er en del av det å ha en svært populært tv-program på et abonnementsbasert tv-nettverk, sier han.

Hans største bekymring er kvaliteten på ulovlige kopier som kan være dårlig. Han sier dette gjør vondt for HBO, som legger mye vekt på tv-seriens flotte kulisser og effekter.

Lombardo legger til at HBO fortsatt vil slå hardt ned på piratkopiering hvis de oppdager at noen selger ulovlige kopier av serien, men private brukere trenger ikke bekymre seg:

- Nei, vi har ikke sendt ut Game of Thrones-politiet, sier han.

Lov Og Rett