- Kina: Stopp nettangrepene!

- Kina: Stopp nettangrepene!

Det hvite hus advarer kineserne. Mener nettangrep kan skade landenes økonomiske forbindelser.

Barack Obamas nasjonale sikkerhetsrådgiver, Tom Donilon, har oppfordret Kina til å nærmere undersøke og stoppe nettangrepene som pågår mot USA. Han sier at hvis dette fortsetter, kan det skade de to landenes økonomiske forbindelser. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Flere amerikanske selskaper har vist sin bekymring for at konfidensielle bedriftsdata har blitt stjålet som følge av nettangrep som visstnok skal stamme fra Kina.

- Det internasjonale samfunnet har ikke råd til å tolerere slike aktiviteter fra noe land, sa Tom Donilon under en tale til Asia Society i New York i går.

LES OGSÅ:

Vil ikke krige med USA

Hans oppfordringer kommer tre uker etter at sikkerhetsselskapet Mandiant publiserte en rapport som viser at en gruppe innen det kinesiske militæret, ved navn Unit 61398, har gjennomført massive nettangrep mot 141 selskaper i løpet av de siste syv årene.

Rapporten har ført til en økt spenning mellom de to landene. Kina har nektet for at denne rapporten er sann, og at staten står bak disse angrepene. Kina har også slått tilbake og hevder å ha bevise for nettangrep fra USA som er rettet mot Kina.

Lov Og Rett