STORLANSERING: Microsoft oppgraderte hele sin Surface-serie natt til onsdag norsk tid. (Foto: Microsoft)

STORLANSERING: Microsoft oppgraderte hele sin Surface-serie natt til onsdag norsk tid. (Foto: Microsoft)

Storlansering fra Microsoft

Surface stod i sentrum da Microsoft i natt avholdt en storlansering i New York.

Det var full fokus på Surface da Microsoft presenterte sine nye produkter i natt norsk tid. Ikke så uventet ble det forbedringer over hele linjen.

Surface Laptop 2, Surface Pro 6 og Surface Studio 2 var hovedingrediensene i lanseringen. Microsoft har tydeligvis lært noe av Steve Jobs når det gjelder lanseringer. Selskapet hadde en "one more thing" som kom som en liten overraskelse. Surface Headphones er et sett hodetelefoner som har innebygget støykansellering. Ikke bare det kanselleringen skal også være justerbar.

Surface bærbar

Det kommer som sagt flere nye Surface-modeller. Surface Laptop 2 er som tallet tilsier en videreutvikling av Microsofts første bærbare maskin bygget på Surface-plattformen. Dette er en litt rimeligere variant av en bærbar maskin. Når man nå er kommet til andre utgave, har man gjort noen vesentlige endringer. For det første har Microsoft fordoblet minnet til 8 GB. Dette var en nødvendighet da minnet på 4 GB i forrige modell var i minste laget.

I tillegg er prosessoren oppgradert til en langt kraftigere variant. Lagringsplassen på 128 GB er som den var i forrige modell. Vi lurer litt på hva som er resonementet Microsoft har brukt da de valgte å hoppe over USB-C porter i denne modellen. Det er en mildt sagt merkelig avgjørelse. Batterilevetiden er på 14,5 timer.

Når enheten kommer til Norge, er litt usikkert men den slippes 16.oktober i USA til den nette pris av 999 dollar.

Surface Pro 6

Dette er Microsofts svar på Ipad og man har nå kommet til versjon 6. De vesentlige endringene i den nye modellen er langt bedre prosessor, 8 GB minne, 128 GB lagring. Skjermen er på 12,3 tommer. Heller ikke her finner vi noen USB-C porter av ubegripelige grunner. Batteriet vil i følge Microsoft holde i 13,5 timer. Prisen vil ligge på 900 dollar og som laptop-modellen slippes den i USA 16. oktober.

Microsoft har også sluppet en ny variant av sin stasjonære maskin. Surface Studio 2 er en alt-i-ett maskin med 28 tommers skjerm. Her ser det ut som om Microsoft ikke helt har hatt troen på sin egen maskin. Studio 2 har ikke fått siste versjon av Intels prosessor. Selskapet har av en eller annen grunn valgt å gå for en litt eldre syvende generasjonsprosessor. Dette er et litt underlig valg tatt i betraktning at dette skal være selskapets råeste modell og skal koste rundt 3.500 dollar når den kommer mot slutten av året.

Forøvrig har maskinen i standardutførelsen 16 GB minne. Grafikkbrikken nå enten GTX 1060 eller GTX 1070 med henholdsvis 6 GB og 8 GB minne. Det er også gjort en del forbedringer i forhold til skjermens lysstyrke som nå skal være 35 prisen mer lyssterk, i følge Microsoft.

 

 

Les om:

Microsoft