VEKST OVERALT: Huawei selger i alle tre områder, inkludert smarttelefonsalg.Foto: Huawei.

VEKST OVERALT: Huawei selger i alle tre områder, inkludert smarttelefonsalg.Foto: Huawei.

Huawei med knallvekst

Telegiganten melder om 40 prosent omsettingsverst i første halvår i år.

Det er ingen skyer på horisonten sett fra Midtens rike. Huawei regner med at veksten i første halvår vil fortsette resten av året.

Svakere vekst

Omsetningen nådde 313,7 milliarder kroner (245,5 milliarder yuan) i første halvår. Driftsmarginen endte på 12 prosent, ned fra 18 prosent første halvår i fjor.

- Vi er trygge på at Huawei vil holde fast på gjeldende takt ut året, og vil avslutte med godt plussresultat med sunne driftsmarginer. Vi fikk til stabilt vekst i alle tre forretningsområder, sa finansdirektør Sabrina Meng i det Shenzhen-baserte selskapet ifølge Reuters.

Omsetningsmålet for 2016 er ventet å nå 641,45 milliarder kroner (75 milliarder USD). I fjor var veksten første halvår på 30 prosent.

Utfordrer og utfordret

Huawei er viktigste utfordrer for Ericsson i leveringer til telekom-industrien globalt, til tross for at de effektivt sett ikke får tilgang til et av de største, melder BBC.

I smartmobiler er de viktigste utfordrer til andreplassen Apple har. Selskapet ligger i gjensidige patentsøksmål mot markedsleder Samsung.

Mobil