LITEN OG LETT: Den nye tråd- og kontaktløse betalingsterminalen fra iZettle tar ikke store plassen. (Foto: iZettle)

LITEN OG LETT: Den nye tråd- og kontaktløse betalingsterminalen fra iZettle tar ikke store plassen. (Foto: iZettle)

iZettle lanserer ny betalingsterminal

Den nye kortleseren støtter kontaktløs betaling og mobilbetaling med Apple Pay og Android Pay.

Den første iZettle, der selve enheten er gratis, er en enkel måte for mindre næringsrivende å motta sikre betalinger via bankkort på iPhone eller iPad. Spesielt ettersom de fleste bankterminaler er kostbare både å anskaffe eller leie.

Nå lanserer det svenske selskapet en ny trådløs kortleser i Norge. iZettle Pro Contactless er mer avansert enn det kjente blå søsterproduktet iZettle Lite. Den nye enheten støtter i tillegg til kort også kontaktløs betaling og mobilbetaling via Apple Pay og Android Pay. 

Betal med mobil eller kort

Mobil- og kontaktløs betaling er uten tvil på full fart inn i detalj- og servicehandelen, og flere norske banker har for eksempel begynt å tilby kontaktløse kort. Mobilbetaling er nok kommet enda et stykke lenger, og flere flørter med mulighetene som følger med smartmobilene.

- Siden smarttelefoner begynte å få fotfeste, har vi alle lengtet etter å ha muligheten til å la lommeboken ligge hjemme. Det er fint å forestille seg en verden der det er nok å sveipe med telefonen eller klokken for å gjennomføre en betaling. Nå er vi snart der, sier direktør og medgründer Jacob de Geer i iZettle.

Han mener kontaktløse betalingstilbud gjør det enkelt for kundene å betale, noe som igjen betyr økning i transaksjonshastigheten for forhandler.

Den nye iZettle-enheten er riktignok ikke gratis, og koster 890,- kroner (eks. mva). Men i tillegg til nye funksjoner og bedre skjerm enn iZettle Lite, støtter denne enheten tilkobling via Bluetooth der Lite må tilkobles med kabel. Den kan også lades over USB via PC eller adapter.

Lanserer finansieringstjeneste

I tillegg til den nye kortleseren prøver iZettle seg også på et nytt prosjekt. iZettle Advance er en finansieringsmodell der små foretak kan få litt ekstra kapital via forskudd på fremtidig kortsalg. I praksis gir det små virksomheter en mulighet til å utvide, og er basert på transaksjonshistorien med iZettle betalingsterminaler. Tilbakebetaling er dessuten knyttet direkte mot salg, og går det tregt i butikken, så går tilbakebetalingen tilsvarende ned i størrelse.

Hensiken med den nye tjenesten skal være å bistå virksomheter som ofte blir oversett av den tradisjonelle finanssektoren, forklarer de Geer.

- Vi ønsker å se små foretak blomstre med iZettle Advance. Vi bruker den samme logikken som når vi etablerte iZettle for fem år siden da vi gjorde det mulig for små virksomheter å akseptere kort.

iZettle Advance er også tilgjengelig for kunder i Norge.

mobilbetaling