- Personsvar er historie

- Personsvar er historie

Norskutviklet mobilteknologi sender sms med informasjon om når du blir ledig eller kan ringe tilbake.

Telefonsvarere er ikke nyttige nok. For at du skal oppleves som tilgjengelig når du er opptatt, har SmartPhones Telecom utviklet Mobil Sekretær som svarer når du selv ikke kan svare, skriver selskapet i en pressemelding.

Ved tapte anrop sender Mobil Sekretær personlig sms med informasjon om når du blir ledig eller kan ringe tilbake. Norsk spisskompetanse ligger bak programmet som er utviklet for og henter informasjon fra andre programmer på smartphones og Pocket PC.

Er du ikke tilgjengelig, kan du gå glipp av salg og andre viktige henvendelser fra kunder, kolleger, familie og venner. Tilgjengelighet handler om levebrød, profesjonalitet, vennskap, sikkerhet og trygghet.

LES OGSÅ: Mobil epost i vinden

Personsvar er passé

Mobil Sekretær håndterer henvendelsene når du selv er for opptatt til å svare. Kjernen i produktet er integrasjon av forskjellige programmer på Windows Mobile-enheter. Informasjonen hentes av Mobil Sekretær og sendes automatisk ut som sms-melding.

I Mobil Sekretær kan brukeren definere forskjellige grupper som mottar ulik beskjed. For eksempel kan kolleger og familiemedlemmer som ligger registrert i adresseboken få nøyaktig beskjed om når du er ferdig i et møte - informasjon som hentes fra kalenderprogrammet Microsoft Outlook. Kunder kan få melding om når du ringer tilbake og alle med uregistrert telefonnummer kan få beskjed om å sende sms om hva det gjelder. Brukeren har full kontroll over hvem som gis hvilken informasjon.

- Personsvarmelding er nokså passé. Folk vil vite når du kan ta kontakt eller er tilgjengelig igjen - kort sagt få beskjeder slik en sekretær ville ha gitt dem. Mobil Sekretær fremstår som enkel og intuitiv. Det enkle er ofte det beste, men avansert norskutviklet teknologi ligger like fullt bak, sier adm. dir. Marit Ursin i SmartPhones Telecom, selskapet som vant kontrakten om utvikling av programmet.

- En annen nyttig funksjon i Mobil Sekretær er automatisk videresending av SMS. Flere og flere har dette behovet fordi de benytter to mobiltelefoner - enten de har to separate nummer eller bruker tvillingkort, sier forretningsutvikler Øyvind Lundbakk Pedersen hos Dangaard Telecom Norway.

SmartPhones Telecom utvikler og tilbyr komplette løsninger innen mobilitet for business-to-business-markedet.

LES OGSÅ: Mobilsøk er fremtiden

Mobile Enheter