Unngå køen med Google-hjelp

Unngå køen med Google-hjelp

Endelig får Google Maps oppdatert trafikkinformasjon i sanntid også her i Norge.

Googles kart- og navigeringsløsninger har fått enda en nyttig oppgradering, nemlig muligheten til å se i sanntid hvor mye trafikk det er på veien dit du skal.

Søta bror har hatt sanntids trafikkinformasjon tilgjengelig i flere måneder allerede, men nå er altså Google i ferd med å få rullet ut funksjonaliteten for oss her på berget.

I første omgang får du trafikkinformasjon i sanntid for de store hovedveiene og de største byene, skriver Google i en bloggpost.

Kartlaget viser hvor raskt trafikken beveger seg forskjellige steder, og vil også varsle om veiarbeid, ulykker og eventuelle omkjøringer. I tillegg kan du se omtrent hvordan trafikkbildet vil se ut på forskjellige dager i uka, basert på historiske data for strekningen.

Det er naturligvis på smarttelefonen du får mest nytte av sanntids trafikkoppdateringer, men funksjonen er også tilgjengelig via pc.

Slik lages trafikkinformasjonen

Brukere som har Google Maps med My Location aktivert på sin smarttelefon bidrar til å generere trafikkdata. Dette skjer ved at telefonen sender bits med data anonymt til Googles servere, og slik forteller hvor raskt du beveger deg. Når informasjon fra tusenvis av telefoner i bevegelse på kryss og tvers sammenstilles, gir det et rimelig godt bilde av trafikksituasjonen for øyeblikket.

Dersom det mangler trafikkinformasjon for veien du ferdes på, kan du hjelpe dine medtrafikanter ved å bruke Google Maps for mobile eller Google Maps Navigation, oppfordrer selskapet.

Mobile Enheter