Det beste nødbatteriet

Det beste nødbatteriet

Når du er helt uten muligheter for tilkoblet strøm eller reservebatterier, kommer denne lille dingsen til redningen.

Plan V var et kickstarter-prosjekt startet av selskapet Flintu. Ideen er enkel; konstruer en kobling mellom et 9V-batteri og mobiltelefonen. Navnet kommer fra at de fleste av oss har en plan b, men at vi ikke tenker så langt som en plan v.

Plan V er like enkel som den er genial. Ment som en siste løsning på batteri-problematikken og konstruert i en enkel gummi-form. Dette gjør den både vanntett og enkel å ha på nøkkelknippet.

LITEN: Plan V er liten nok til ikke å ta opp for mye plass før man virkelig trenger den.

Under gummi-overflaten skjuler det seg noen enkle men kritiske kretser. Disse passer på å ikke overlade telefonen din ved å sende for møye strøm, og passer samtidig på at ikke telefonen tapper seg når den er fulladet. Den er også idiot-sikker om du skulle prøve å tvinge batteriet på feil poler. Samtidig gir den litt ekstra strøm i begynnelsen for raskere å kunne vekke telefonen om den har tomt batteri, før den bytter til en lavere lade-frekvens.

ENKEL: Det enkle er ofte det beste, så også med Plan V.

I bruk er den meget enkel, plugg inn batteriet og sett den i telefonen. I våre tester fikk vi opptil 35 prosent batteritid fra ett batteri. Det er altså ikke snakk om en batterirevolusjon, men heller en nødløsning. Laderen kommer med enten micro usb eller lightning tilkobling.

Vi er meget fornøyde med Plan V, og anbefaler denne til alle som kan få tak i den. Den er for tiden utsolgt men vi har blitt fortalt at det skal komme nye enheter på markedet snart. Prisen er på rett over 100 kroner inkludert post. 

Les om: