Ikke Firefox på billigmobiler

SKJER IKKE: Mozilla gir opp planenen om å lage et eget Firefox-basert OS for mobile enheter. Foto: Arkiv

Ikke Firefox på billigmobiler

Mozilla gir opp planene om å lage et smarttelefon-OS skreddersydd for billige smarttelefoner.

Planene om å spille en rolle på andre områder enn den nedadgående nettleservirksomheten ser ut til å justeres hos Mozilla.

I følge interne eposter skal Firefox OS rettes inn mot mobile mellomklasse-enheter. Selskapet vurderer også å la app-er for AndroidOS kjøre på Firefox OS.

Skvises av giganter

Den gamle nettlesergiganten sliter tungt med å finne relevans og plass i et marked der aktører som Google og Microsoft dominerer nettleserbruken. Strategien med å gå billig inn i mobilmarkedet hadde muligens hatt noe for seg, dersom ikke de samme to gigantene har samme strategi. Den ser også ut til å lykkes.

Den har i alle fall gjort det for Android, som er verdens største mobil-OS der mer enn fire av fem mobile dingser kjører Linux-destilatet til Google.

– Vi skal lage mobile enheter som gir kundene unike opplevelser, ikke bare på grunn av prisen. Vi ser ikke nok fart i markedet for mobiler til under 200 kroner, så dette programmet vil ikke bli fulgt opp som planlagt, skriver Mozilla-sjef Chris Beard i en epost gjengitt hos CN.

Apper er nøkkelen

Utfordringen for alle som vil inn smartdingsemarkedet, er at app-ene som skal gi brukerverdi og personlig verdi for kundene må være på plass.

Android har mer enn 1,5 millioner app-er, og dersom Firefox legger til rette for dem i eget OS kan de ha en sjangse til å framstå som unike.

Mobilitet