Raskere YouTube på mobilen

Raskere YouTube på mobilen

YouTube skal nå være like raskt i mobilnettleseren som via en dedikert mobilapplikasjon.

Google rullet ut nyeste versjon av YouTube for mobil utenfor USA på tirsdag. Den nettleserbaserte versjonen er like rask som en klientapplikasjon på mobile enheter, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

LES OGSÅ:

YouTube større enn TV

Stor trafikk fra mobil

Den oppgraderte nettsiden ble lansert i USA i forrige måned, men er nå tilgjengelig også i resten av verden. Google ville forbedre måten YouTube fungerer på i mobile nettlesere, fordi nettsiden besøkes rundt 100 millioner ganger daglig på denne måten. Trafikken til YouTube via mobile enheter steg med 160 prosent fra 2008 til 2009.

- Vi har forsøkt å gjøre YouTube kvikt og raskt i en hvilken som helst nettleser på tvers av plattformer, sier YouTubes mobilproduktdirektør Andrey Doronichev.

YouTube skal nå være raskere også over 3G og Wi-Fi. Hvis man opplever dårlig ytelse over trege Wi-Fi eller 3G-nettverk, kan man bytte til en videoversjon med lavere kvalitet.

LES OGSÅ:

Se de mest omtalte videoene på nettet

Tilpasset berøringsskjerm

Google har også laget en optimalisert versjon av YouTube-nettsiden for Apples iPad, og inkludert støtte for iPod touch iOS versjon 2. Denne siden gjør bruk av HTML5, som også støttes av Apples nettleser Safari. Nettsiden er forøvrig tilpasset til bruk med berøringsskjerm, med store ikoner for blant annet "hjem", "søk" og "favoritter".

YouTubes mobilnettside har nå en rekke funksjoner som tidligere bare var tilgjengelig på ".com"-siden, som for eksempel mulighet for å lage spillelister, søkeordforslag, samt å "like" eller "mislike" videoer. Mobilnettsiden har nå også knapper som lar brukerne dele innhold på sider som Facebook og Twitter.

- Det viktigste med det nye produktet har vært å være konsekvent, slik at man får samme YouTube-opplevelse som på en vanlig pc, sier Doronichev.

LES OGSÅ:

Lovende Boxee

Les om:

Mobilitet