Test: Mophie Juice Pack Air

Er det ikke mer enn et par prosent igjen av iPhone-batteriet? Da kan et batterideksel som Mophie Juice Pack Air være midt i blinken.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært mye snakk om iPhone-ens batterilevetid, spesielt iPhone 4S som kom ut i oktober i fjor. Det kommer selvsagt an på hvordan man bruker telefonen og hvilke apper man kjører, men av og til går batteriet fortere tomt for strøm enn man skulle ønske.

Det er imidlertid ikke alltid man har mulighet til å sette telefonen på lading; kanskje er man ute i et viktig møte, eller kanskje er man ute på reise. I disse tilfellene er det heldigvis råd å få. Nødstrøm til iPhone kommer i flere ulike former. En av de smartere løsningene er batterideksler, det vil si deksler med batteri innebygd.

Vi har testet en stilig variant fra selskapet Mophie kalt Juice Pack Air.

Kraftplugg

Mophie Juice Pack Air (for iPhone 4 og 4S) kommer i tre farger; svart, rød og hvit. Designen er stilig – baksiden minner litt om en eldre iPhone – og dekselet er langt fra sjenerende på den ellers så pene telefonen.

Juice Pack Air lades via en mikro-usb-port som er plassert nederst på høyre kant på iPhone-en, og nederst på undersiden finnes det fire LED-lys som indikerer batteristatus. Nederste på venstre kant – motsatt av ladeporten – finnes det en bryter som styrer når batteridekselet gir strøm til telefonen. Du kan altså skru det av om du vil.

Til tross for «Air»-betegnelsen som vi kjenner fra for eksempel MacBook Air, gir Mophie-batteridekselet en del tykkelse til iPhone-en. Uten Juice Pack Air, er iPhone 4-dimensjonene 115,2 x 58,6 x 9,3 mm; med batteridekselet på, vokser dimensjonene til 128,8 x 63,8 x 17,3 mm. iPhone alene veier 139 gram, og med dekselet på er vekten på 211 gram. Vekt- og størrelsesøkning til tross, dekselet er laget med runde kanter og et materiale som gjør at det ligger behagelig i hånden.

Juice Pack Air skal fungere med så vel iPhone 4 som iPhone 4S. I dekselet er det skåret til hull for lydknappene på venstre side, samt på toppen for lydinngang og av-/på-knapp. Volumknappene på den nyeste iPhone-en er av uvisse årsaker flyttet en millimeter nedover sammenlignet med iPhone 4, men dekselet passer fint for det. Det er også hull for kameraet og blitsen på baksiden. I tillegg finnes det hull i den nederste deksel-delen for lyd som kommer ut av høyttaleren på telefonen.

Sitter godt fast

Et problem med dekselet er at det er vanskelig å ta av og på. Det kommer i to deler, en hoveddel og en avtakbar bunn (der hvor dock-inngangen sitter). Husk å ta av denne før du setter på dekselet! Dekselet er ikke så vanskelig å sette på, men når du skal ta ut telefonen, gjelder det å få vippet den opp på den ene siden for å få den ut av dekselet. Telefonen sitter relativt godt fast. Vi har aldri vært borti et deksel som har vært så vanskelig å få av, men så har det til gjengjeld den ekstrafunksjonen som gjør at vi kan leve med det.

Juice Pack Air byr på 1500mAh med strøm, hvilket selskapet hevder bør nesten doble batterilevetiden på iPhone-en din - opptil seks ekstra timer samtaletid over 3G eller opptil ni timers surfing over wlan. Å lade opp Mophie Juice Pack Air skjer som nevnt via en mikro-usb-kabel, og å få fullt batteri tar cirka 4 timer. Dekselet fungerer i prinsippet som en bærbar lader, og da vi testet med en iPhone 4S ga det cirka 70 prosent ekstra batteritid. Da brukte vi ikke telefonen mens oppladingen på gikk. En full oppladning tok cirka to timer. Ekstra kjekt synes vi det er med LED-lysene nederst på dekselet som viser sånn cirka hvor mye strøm det er igjen på batteriet.

Som en ekstra bonus er det mulig å synke iPhone-en med datamaskinen med dekselet og mikro-usb-kabelen koblet til.

Konklusjon

Alt i alt er vi godt fornøyde med Mophie Juice Pack Air. Den gjør kanskje ikke underverker for størrelsen på en iPhone 4 eller iPhone 4S, men den kan være en reddende engel dersom du er i ferd med å gå tom for strøm. Designen er det heller ikke mye å utsette på – bortsett fra at det er litt vanskelig å få telefonen ut av rammen. Prisen ligger på rundt 500-lappen her til lands, noe som kan være verdt investeringen når du sitter på en strømløs hytte og er nødt til å få av gårde en viktig jobb-e-post, men nesten ikke har strøm igjen på batteriet.