Unngå husmus med musehus

Unngå husmus med musehus

En ny musedetektor i form av et lite batteridrevet "hus" varsler telefonen om det er skadedyr i huset. 

Får du mus i huset kan det bety alt fra gnaging på kabler og rør, ødelagt isolasjon, vond lukt og gnagehull i treverk og på møbler.

– I verste fall kan skadene føre til både brann, vannlekkasjer og fuktproblemer i huset. Derfor har vi utviklet musehuset som raskt gir en pekepinn på om det er gnagere i hjemmet ditt, sier kommunikasjonssjef i Verisure Securitas Direct Cecilie Knudsen, i en pressemelding fra Verisure.

Beskjed på telefonen

Musedetektoren er et lite batteridrevet ”hus” med en tunnelgjennomgang som virker forlokkende på mus. Musens iboende nysgjerrighet gjør at den vil undersøke sine omgivelser. Når den går gjennom musehuset, vil det sendes et signal til Verisure-systemet, som igjen vil varsle din smarttelefon, heter det i meldingen.

– Huset verken fanger eller tar livet av musa, men gir deg den informasjonen du trenger for å vite om det bør iverksettes tiltak. Kommer ingen mus gjennom musehuset, er sannsynligheten stor for at hjemmet er fritt for mus. Dersom du får varsling om at noen har gått gjennom musehuset, bør man vurdere å sette i gang tiltak, sier Knudsen.

Les om:

Mobilitet