TEST: Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 - Stilig, lavt og trådløst

TEST: Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 - Stilig, lavt og trådløst

Logitech fortsetter å satse på Unifying-serien. Denne gangen med et smekkert tastatur.

Logitech var tidlig ute med trådløst tilbehør til pc. Undertegnedes første sett ble kjøpt for over ti år siden, og allerede da var teknologien solid. Nå er det Unifying-serien som gjelder. Teknologien gir en del muligheter man tidligere ikke hadde med trådløst tilbehør, blant annet muligheten for å koble opp til seks enheter til samme mottaker. Enn så lenge har vi kun sett tastaturer og mus basert på Unifying. De færreste har nok behov for å bruke flere mus og tastatur koblet til samme pc, så akkurat det å koble flere ting til samme mottaker er kanskje ikke fryktelig nyttig helt ennå.

Vi har tidligere testet en rekke mus og tastaturer basert på Unifying. Denne gangen har vi begrenset oss til å teste selskapets nye tastatur, Wireless Illuminated Keyboard K800.

Lav og stram design

K800 minner på noen områder litt om MK710, som vi testet i vår. Designen er imidlertid noe strammere, og tastaturet er noe enklere. Blant annet har man sløyfet den lille lcd-skjermen som viste om taster som Caps Lock og Num Lock var aktivert, samt viste batteristatus. Det aller meste av ekstrataster er også fjernet. De eneste som gjenstår er taster for å justere lyd og for å åpne kalkulatoren i Windows. De resterende ekstrafunksjonene aktiveres nå ved å trykke ned en funksjonstast i kombinasjon med de forskjellige F-tastene. Det hele fungerer vel så greit, samtidig som tastaturet blir både renere og mindre. I driverprogramvaren kan du deaktivere taster du normalt sett ikke bruker, som Caps Lock og Scroll Lock.

Som navnet tilsier, har tastaturet taster med baklys. Her har Logitech valgt en smart løsning, hvor lyset aktiveres i det hendene dine nærmer seg håndleddsstøtten. I det du tar hendene bort fra tastaturet slås lyset av i løpet av et par sekunder, slik sparer du batteriet i tastaturet. Logitech K800 er utstyrt med oppladbart batteri, og lades via usb. Vår erfaring er at batteritiden er god, og selv etter en måneds tung bruk melder Unifying-programvaren at batterinivået er middels greit.

Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 er omtrent like flatt som MK710, noe som nok kan føles i laveste laget, men med litt tilvenning fungerer det fint. Også selve tastene er langt flatere enn på de fleste tastaturer, og er omtrent som en mellomting mellom tastene på bærbare pc-er og tradisjonelle tastaturer. Tastaturflaten er noe mindre enn normalt, slik at man den første timen fort kan bomme litt på tastene. Etter en kort tilvenningsperiode fungerte det for vår del fint.

Fordi tastaturet er så pass lavt blir det noe vanskeligere å få hvilt håndflatene skikkelig mot bordet og håndleddsstøtten foran tastaturet, noe som for vår del resulterte i litt overanstrengte underarmer de første par dagene.

 

Behagelig i bruk

Tastemotstanden og lyden er nær perfekt i K800, lave og flate taster til tross. Tastevandringen er omtrent som på et vanlig, tradisjonelt tastatur. Med litt tilvenning er det mulig å bruke tastaturet en hel dag, selv om vi nok ville anbefale det noe mer ergonomiske alternativet K350 Wave for de som er på jakt etter et kontortastatur. For hjemmebruk noen timer på kveldstid, eller til lett kontorarbeid vil K800 imidlertid fungere fint. Ikke minst tar det seg bedre ut på skrivebordet enn de fleste alternativene.

Konklusjon

Vi har tidligere kunnet konstatere at Logitechs Unifying-løsning for mus og tastatur fungerer svært bra. Det er raskt gjort å koble til nye enheter, og overføringen er solid og god. Responstiden har vi ikke hatt noe å utsette på til nå, selv ikke med de trådløse musene til spilling. Det samme opplevde vi med K800.

Tastaturet er pent å se på, og relativt behagelig i bruk. Tastene og størrelsen på tasteflaten kan nok virke uvant i starten, men med litt tilvenning fungerer det fint. Til hjemmebruk og for de som ikke sitter på kontoret og taster hele dagen fremstår Logitech Wireless Illuminated Keyboard K800 som er godt valg. Til de som slaver foran pc-en og skriver mye i løpet av dagen er det nok ikke like godt egnet.

Mus Og Tastatur