Cisco vil ta over Tandberg

Cisco vil ta over Tandberg

Giganten byr 17, 2 milliarder kroner for selskapet. Se hvorfor!

I dag dukket det opp en børsmelding om at Cisco byr på Tandberg. Cisco vil gi 153,50- kroner per aksje, og må i så tilfelle punge ut 17,2 milliarder norske kroner. 153,50- er elleve prosent over kursslutt i går.

Ledelsen og styret anbefaler dagens aksjeinnehavere å akseptere tilbudet.

- Styret har gått grundig gjennom vilkårene for budet, og er enstemmige i vår anbefaling, sier styreleder i Tandberg Jan Chr. Opsahl i en pressemelding.

Halvorsen fortsetter

Hvis det hele går i boks, blir Tandbergs nåværende konsernsjef Fredrik Halvorsen sjef i Ciscos nyopprettede Telepresence Technology-gruppe.

Han sier i en videosamtale mellom de to selskapene at selskapene kombinert vil kunne kunne innovere kraftigere.

- Dette har blitt tatt godt i mot, og vi tror virkelig at kombinasjonen av våre organisasjoner vil la oss innovere i et høyere tempo enn våre to organisasjoner hver for seg, sier Halvorsen.

Videoen i bunnen av saken.

Cisco antar oppkjøpet blir fullført første halvår neste år, om myndighetene gir sin godkjennelse.

- Cisco og Tandberg har bemerkelsesverdig like kultyrer og en delt visjon om å endre måten verden virker gjennom samhandling og videokommunikasjonsteknologier, sier Ciscos direktør og styreformann John Chambers i en pressemelding fra Cisco.

- Stiv pris

Gartner-analytiker Steve Blood, mener prisen er stiv.

- Det er et godt oppkjøp, men Cisco betaler mye, sier han til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Han tror Cisco er bedre utrustet til å få vekst i videokonferansemarkedet enn Tandberg overfor sine egne konkurrenter som Polycom. Blood tror også oppkjøpet kan få positive effekter for Ciscos nettverksløsninger, ettersom økt bruk av videokonferanse også vil kreve økt båndbredde.

Dnb Nor-analytiker Frank Maaø kaller imidlertid budet for et skambud overfor Dagens It. Også Fondsfinans mener budet er lavt, og analytiker Jonas Jarutis i Orion Securities sier seg helt enig til E24.

Se mer om hvorfor Cisco vil kjøpe Tandberg i denne videoen:

Hva synes du om at amerikanere tar over norske selskaper? Si din mening under!

Nett-tjenester