Holder fast ved gamle IE-versjoner

Holder fast ved gamle IE-versjoner

Til tross for et planlagt supportstopp har Internet Explorer 6, 7 og 8 fortsatt en stor del av brukermarkedet.

Om drøyt ett år avsluttes supporten for Internet Explorer 8 og tidligere versjoner. Enn så lenge har ikke dette ført til noen bruker-flykt fra de eldre versjonene.

7. august informerte Microsoft om at de etter den 12. januar 2016 kun tilbyr support for Internet Explorer 9 i Windows Vista, Internet Explorer 10 i Windows Server 2012 og Internet Explorer 11 i Windows 7 og Windows 8.1.

Risiko

De eldre webleserne vil fortsatt fungere, men Microsoft vil ikke lenger tilby teknisk support. De vil også slutte med å sende ut sikkerhetsoppdateringer. Ettersom Microsoft ofte publiserer kritiske oppdateringer for sine weblesere, kommer det til å være ekstremt risikofylt å fortsette bruken av de gamle versjonene etter den aktuelle datoen.

Enn så lenge har ikke nyheten om supportstoppet påvirket brukeratferden i stor grad. Det viser statistikk fra Net Applications.

Økt andel

Internet Explorer 9 økte sin andel i august, nærmere bestemt med 0,2 prosentenheter. Det kommer fortsatt til å være trygt å kjøre denne versjonen under Windows Vista, men majoriteten av IE 9-brukerne kjører tross alt Windows 7 og den kombinasjonen tilbyr ikke Microsoft support for etter 12. januar 2016.

IE 8 ventes å bli et større problem. Den er standard i mange Windows XP-systemer og har en stor utbredelse blant selskapet. Forrige måned hadde den fortsatt 21,4 prosent av markedet. Det er tilsvarende en minskning på 0,2 prosentenheter sammenliknet med måneden tidligere.

IE 6 og IE 7 minsket også i august, men kun med 0,2 respektive 0,05 prosentenheter. Det finnes ikke lenger support for kombinasjonen IE 6 og Windows XP, men Microsoft sender derimot ut oppdateringer for IE 6 under Windows Server 2003.

Saken er hentet fra Idg.se

Les om:

Nett-tjenester