Kan du bruke Office 365 på Mac?

Kan du bruke Office 365 på Mac?

Microsofts nye kontorpakke «i skyen» skal fungere greit også for Mac-brukere.

Dette hevder Microsoft, som nå har lansert Office 365, selskapets internett-baserte kontorløsning for bedriftsmarkedet.

Lanseringen er skjedd etter ni måneders omfattende betatesting. Over 200 000 bedrifter har deltatt i betatestingen. Ifølge Microsoft var mer enn 70 prosent av dem små og mellomstore bedrifter – vel å merke etter amerikansk definisjon av bedriftsstørrelse, som avviker en del fra norsk definisjon. Microsoft i Norge er imidlertid klar på at Office 365-konseptet også passer godt til bedriftsstrukturen her til lands.

Emulerer Office-programmer

Web-applikasjonene i Office 365 emulerer kjernefunksjonene i skrivebordsapplikasjonene de erstatter, som for eksempel Microsoft Word, og Microsoft hevder at disse web-applikasjonene vil fungere utmerket i Mac-versjonene av nettleserne Safari og Firefox, melder Macworld USA .

Office 365 representerer en ny forretningsmodell for Microsofts programvaredistribusjon. Det finnes en rekke forskjellige løsninger og komponenter som kan kombineres på forskjellige måter, og alt er abonnementsbasert.

I utgangspunktet er Office 365 rettet mot bedriftene, men løsningene kan leveres til alt fra én til 50 000 brukere per kunde, og privatpersoner og hjemmekontorbrukere hører med i kundepotensialet som Microsoft arbeider mot.

I Norge vil prisen for den rimeligste modulen for privatpersoner være 42 kroner i måneden, mens bedriftene kan komme helt ned i 29 kroner måneden per bruker.

Macworld USA skriver at Microsofts mål er å kaste Google fra tronen de sitter på i dag som kongen på haugen i den skybaserte delen av arbeidsmarkedet.

– Velegnet for Mac-brukere

– De nye tjenestene ser ut til å være velegnet for forretningsbrukere som er avhengig av Apple-produkter for å få gjort jobben sin, skriver Macworld USA.

Office 365-tjenesten byr på tilgang til e-post, dokumenter, kontakter og kalendere fra en hvilken som helst slags enhet, inkludert Mac-er og iPhone-er. De sky-baserte Office Web Apps er kompatible med tilsvarende programmer i Microsoft Office og kan åpne dokumenter som er opprettet i Word, Excel, PowerPoint og OneNote, vel å merke når vi snakker om Office 2007 og nyere.

Du trenger ikke ha de nevnte Office-programmene installert på maskinen din for å bruke web-applikasjonene. Denne nett-programvaren emulerer altså funksjoner i de tilsvarende skrivebordsprogrammene, og de kan kjøres via Safari og Firefox på Mac.

– Dette er gode nyheter for Mac-brukere i store Microsoft-dominerte bedrifter og organisasjoner, skriver Macworld USA. – Så sant man har internett-tilgang, kan man åpne og redigere Office-filer.

Brukere som benytter Outlook for Mac 2011, vil kunne koble seg opp mot den tilsvarende web-applikasjonen i Office 365s skytjeneste og sjekke hvem av kollegene som er tilgjengelig, og naturligvis sende og motta e-post.

iOS med Exchange-tilknytning

Office 365 er for øvrig en god nyhet ikke bare for Mac-brukere, men også for brukere av iPad og iPhone. iOS har støtte for Exchange-kontoer, og ettersom Office 365 inneholder funksjonaliteten i Exchange ActiveSync, er det mulig å sette opp ActiveSync på en iPhone.

Derimot støttes ikke OneNote Mobile for iPhone av Office 365 foreløpig, ifølge Microsoft.

Microsoft garanterer 99,9 prosent opptid med Office 365. Noe av grunnlaget for denne oppetidsgarantien er at brukere i en bedrift kan fordeles på flere av Microsofts servere, slik at en del brukere fortsatt er på lufta selv om én server skulle gå ned.

Les om:

Nett-tjenester