Klikker seg til veldedighet

Klikker seg til veldedighet

Hvis julegavene har slukt hele budsjettet er bedre sannvittighet bare ett klikk unna.

Tusenlappene sitter løst når vi tenker på familie og venner, skal vi tro avisoppslagene. Men mange glemmer i innspurten at jul dreier seg om medmenneskelighet og det å dele goder med de som ikke har det så bra.

Oops, har du glemt det? Og pengesekken er tom? Ingen nød! Ingenting er billigere enn å hjelpe de sultne og fattige. En rekke websider gir deg muligheten å klikke deg helt gratis til god sannvittighet.

En av de viktigste nettsteder for veldedighet er FreeRice.com. Webstedet har rundt en halv million besøkende hver dag.

Her kan man spille en slags quiz og samtidig donere mat til FN. For hvert riktig svar på spørsmålene går 20 korn til organisasjonens matprogram.

Nettstedet kombinerer quiztrenden på nett med veldedighetstanken. Spillet er utviklet av John Breen, som laget programsnutten for å hjelpe sin sønn med skolearbeid. Deretter kontaktet han FN som synes det var en god ide å bruke programmet på en annen måte også.

FreeRice.org har allerede samlet opp mer enn ti milliarder (eller 10 000 000 000) riskorn siden initiativet kom seg på nettet i oktober. En kjapp runde fra journalisten ga FN 220 ekstra riskorn. Forståelse for det engelske språket, eller en heldig hånd i valg av svar, er forutsatt. Risen sponses av en ny bannerannonsør hver dag.

Hungersite

Freerice er langt fra det første nettstedet som generer "gratis" hjelp gjennom reklamebannere.

The Hungersite startet allerede i 1999. Her kan hver person klikke en gang hver dag for å støtte ulike mål. Ved siden av sult kan nettstedet brukes for å støtte barnehelse, leselæring, regnskog, kjæledyr uten eiere og kampen mot brystkreft. Alle kampanjer er en del av CharityUSA. com.

- Vi får veldig mange positive reaksjoner, sier daglig leder Lisa Halstead.

Ifølge Halstead får organisasjonen mange henvendelser fra personer som er interessert i teknologien bak websidene for å starte noe lignende selv.

Her finner du Freerice.com og Hungersite-kompleksen.

Les om:

Nett-tjenester