Musikkavspiller for Dropbox-brukere

Musikkavspiller for Dropbox-brukere

Du trenger ikke Amazon Cloud Player, hvis du allerede har musikksamlingen din hos Dropbox. Det du trenger er DropTunes.

Amazon lanserte nylig sin musikktjeneste som bor i «skyen». Men du trenger ikke å flytte hele musikksamlingen over til Amazon for å høre på musikk gjennom nettleseren. Befinner samlingen din befinner seg allerede hos Dropbox, kan du oppnå samme resultat ved hjelp av tjenesten DropTunes.

Det er ikke spesielt vanskelig å komme i gang med DropTunes. Alt man trenger å gjøre er å peke nettleseren til adressen www.droptun.es og logge seg inn med Dropbox-brukernavn og passordet sitt. Fra tjenesten kan man se de ulike mappene man har laget.

Når man navigerer til en mappe som inneholder musikkfiler, kan man trykke på Play-lenken foran sangen for å starte avspillingen. Trykker man på det store Play-ikonet, kommer man av en eller annen merkelig grunn til tjenesten forside. En annen ulempe med tjenesten er at spillelister foreløpig ikke er støttet.

Mobilapp kommer

DropTunes er utviklet i to ulike versjoner, en ved hjelp av Flash-teknologi og en ved hjelp av ren HTML5. Foruten mp3 støtter sistnevnte versjon også m4a-, ogg-, og wav-filer, mens Flash-versjonen kun støtter mp3.

Det er ventet at Apple skal lansere en musikktjeneste som befinner seg i nettskyen slik at nettleseren blir den neste musikkavspilleren, akkurat som Google nylig gjorde med sin tjeneste kalt Music Beta. Dette har sine fordeler og ulemper. Den største fordelen med å kunne høre på musikk gjennom nettleseren er at en har tilgang til musikken fra hvor som helst. Det betyr også at man har tilgang til musikken fra omtrent hvilken som helst enhet, som for eksempel smartmobiler. Dette er også tilfelle for DropTunes.

Vi har selv testet tjenesten med en Android-smartmobil uten problemer. Utviklerne av tjenesten har planer om å lansere en egen DropTunes-applikasjon for Android og iOS etter hvert.