Plain Cloud åpner iCloud-filene

Plain Cloud åpner iCloud-filene

Dette gratisverktøyet gir deg enkel tilgang til filene du har i Apples sky.

Med Apples iCloud-tjeneste kan du lagre filer i den såkalte skyen, men det fungerer ikke på helt samme måte som med Dropbox og Google Drive.

iCloud jobber nemlig i bakgrunnen og kan ikke nås direkte av brukeren, i hvert fall ikke i utgangspunktet. For å kunne lagre filer til Apples sky, må dessuten programvaren du lagrer med ha støtte for tjenesten.

Dette gjør at iCloud er en smart løsning som "bare fungerer". Filer lagres automatisk i skyen og kan nås av alle brukerens enheter koblet til iCloud. Men av og til ønsker man å ha muligheten til å ha direkte tilgang til filene sin, for eksempel om man vil ta en personlig sikkerhetskopi eller sende filene til en annen person.

Og det er faktisk også mulig med hjelp av Mac-programmet Plain Cloud, skriver idg.se.

Enkelt

Det Plain Cloud gjør er å la deg bla mellom alle lagrede filer i iCloud-skyen "din". Brukergrensesnittet er svært enkelt, og programmet er i grunn bare en liste med apper hvor du har lagret filer i iCloud-en. Hvis du trykker på et program, åpnes et Finder-vindu på skriveborrdet hvor du får tilgang til de tilhørende filene.

Du kan så jobbe videre med dokumentene dine, det også uten at du trenger å bruke programmer som har støtte for iCloud. Alle endringer vil lagres og dukke opp dersom du åpner filen fra et program på en annen Mac eller iOS-enhet. Enkelt, men svært nyttig for den som har behov for noe slikt.

Plain Cloud er gratis og kan lastes ned her. Krever en Mac med OS X 10.7 eller nyere.

Det finnes også andre programmer som lar deg bruke iCloud på mer Dropbox-aktig vis, deriblant iCloudDrive. Les vår artikkel om iCloudDrive her.

Nett-tjenester