Skype uten summetone

Skype uten summetone

220 millioner mennesker var store deler av torsdagen uten Skype-telefoni.

En alvorlig programvarefeil i systemene til nettelefoniselskapet Skype har satt millioner av mennesker og bedrifter ut av sine vanlige rutiner torsdag. I dag melder selskapet at tjenesten er oppe igjen, men at de tekniske problemene ikke er løst for fullt.

Den alvorlige kommunikasjonssvikten varte i hele 14 timer og rammet 220 millioner Skype-kunder, som satt uten muligheter til å bruke vanlig webtelefoni. For mange tusen småbedrifter i rundt omkring i verden var dette ganske alvorlig. Mange av dem er avhengig av Skype for å holde kontakt med kunder og kolleger, skriver New York Times.

Skype, som siden oppkjøpet er en del av Ebay, har hovedkontor i Luxembourg. Selskapets talsmenn forsikrer mediene om at det jobbes på spreng for å luke ut feilene. Problemet skal ligge i innloggingsprosedyren. Men Skype benekter at det er en vanlig feil.

- Dette ble forårsaket av et unikt sett av hendelser, og vi er ikke helt klar over hva skjedde og hvorfor det skjedde, sier Kurt Sauer, Skypes sikkerhetssjef, til NYT.

LES OGSÅ: Google tilbyr gratis Staroffice

Nett-tjenester