NY UTGAVE: Facebooks racktopp-svitsj Wedge skal få mer enn doblet ytelsen.

NY UTGAVE: Facebooks racktopp-svitsj Wedge skal få mer enn doblet ytelsen.

Facebook oppdaterer sin Wedge-svitsj

Designet har 32 porter med 100 Gbit/s, og blir tilgjengelig for alle.

Facebook har jobbet med åpne program- og maskinvaredesign i flere år nå, helt siden selskapet etablerte stiftelsen Open Compute Project (OCP) i 2011. Sist vi hørte noe fra den kanten, var da Facebook valgte å gjøre designet av sin racktopp-svitsj Wedge åpen og kommersielt tilgjengelig. Denne svitsjen ble lansert i 2014, og på vårparten i år kunngjorde Facebook at OEM-partneren Accton kom til å bygge svitsjen for det åpne markedet.

I mellomtiden har Facebook selv tatt tusenvis av Wedge-enheter i bruk i sine egne nettverk, men selv ikke 16 x 40 Gbit/s svitsjer med totalt 1,28 Tbit/s kapasitet klarer å holde unna for internetts – og Facebooks – kraftige trafikkvekst over tid.

Så nå, mindre enn to år etter at den opprinnelige Wedge ble annonsert, fortalte selskapets sjef for infrastruktur og engineering, Jay Parikh, at Facebook er i gang med å bygge en svitsj som er kraftigere enn Wedge: Wedge 100.

Wedge 100 kommer til å få 32 porter, det samme maksantallet som dagens i Wedge, der kapasiteten per port altså er økt til 100 Gbit/s. Akkurat som dagens utgave, er også Wedge 100 ikke-blokkerende, altså at alle porter kan kjøre på fulle mediarate samtidig om nødvendig. Den samlete ytelsen til Wedge 100 er oppgitt til 3,2 Tbit/s.

- Dersom kapasiteten er tilgjengelig, vil folk lage noe som konsumerer den, sa Parikh under Structure-konferansen som går av stabelen i San Francisco denne uken. Han fortalte også at Facebook har i dag langt kraftigere servere i langt høyere antall enn det som var tilfellet da den opprinnelige Wedge ble introdusert.

Designet av Wedge har blitt akseptert av OCP-stiftelsen, og Facebook akter også å dele designet av Wedge 100, men selskapet har foreløpig ikke sagt noe om når. Les mer om Facebooks erfaringer med åpne nettverkskomponenter på selskapets teknologiblogg.

Les også: Åpent, ikke proprietært!

Les om:

Nettverk