Nordmann ny Huawei-direktør

Nordmann ny Huawei-direktør

Kenneth Fredriksen blir sjef for Huaweis regionale hovedkvarter for Norden og Sentral-Øst-Europa.

Kenneth Fredriksen får ansvar for salg og forretningsutvikling i den kinesiske it-giganten Huaweis regionhovedkvarter for Norden og Sentral-Øst-Europa.

Fredriksen har omkring 15 års fartstid i ikt-bransjen, blant annet i ledelsen i selskaper som Siemens, Nortel Networks og ZTE.

Huaweis toppsjef i Europa, Jim Lu, mener Kenneth Fredriksen vil være en nøkkelressurs i selskapets ambisjon om å bli et ledende ikt-selskap i markedene i Europa og Norden, heter det i en pressemelding.

Lokal satsing

Fredriksen selv mener Huawei blir et viktig selskap internasjonalt og en attraktiv arbeidsgiver lokalt fordi selskapet tilpasser seg lokale forhold, og Fredriksen mener det er viktig å tiltrekke seg de beste menneskene innenfor alle Huaweis tre forretningsområder, operatør, bedrift og forbruker.

– Huawei er i mine øyne det desidert mest spennende globale teknologiselskapet man kan jobbe i. Vi har en fantastisk produktportefølje som gjør det mulig for oss å profilere oss mot hele verdikjeden innenfor kommunikasjon, sier Fredriksen ifølge pressemeldingen.

Huawei leverer blant annet det tekniske utstyret til Telenors mobilnett i Norge, og er dermed en av de viktigste infrastrukturleverandørene her i landet. Selskapet er også etablert i USA, men amerikanerne er skeptiske til kineserne og amerikanske myndigheter har blant annet etterforsket Huawei grunnet mistanker om spionasje, uten at det skal ha avdekket noe urovekkende ved selskapets utstyr.

Det var bare i Norge det ikke ble noen debatt omkring sikkerhet, eierskap og kulturforskjeller, mens denne debatten ble reist overalt ellers hvor selskapet har etablert seg, sa sjefen for IKT-Norge, Per Morten Hoff, til Computerworld sent ifjor høst.

Les om:

Nettverk