Virituelle servere: Kompetanseskalering

Virituelle servere: Kompetanseskalering

Datasentre mangler ikke jern for å levere it-tjenester lenger. En fornuftig design for skalering av it-leveringene krever heller god kompetanse internt og hos leverandørene.

Hos Intel i Stockholm har de bygget et lite skydatasenter for å demonstrere tetthet og ytelse, samt teste tingenes Internett. Det er bygd med komponenter som de fleste kan kjøpe i en nettbutikk.

Det er snakk om en Intel E5-løsning med åtte 16 kjerners prosessorer. Lagring er 3 hyller med harddisker i JBOD-konfigurasjon. Data-senteret styres av en lokal Azurestack-sky. Nettverket er basert på 40 gigabit-svitsjer og har 42 gigabit-porter for klienter.

De totalt 144 prosessorkjernene kjører 288 virtuelle verter og i teorien kan 864 ser-vere kjøre samtidig. Imidlertid har de valgt å kjøre bare 128 giga-byte arbeidsminne og dermed blir det noen færre virtuelle servere.

Hele saken får plass i et halvt da-taskap, 24 U-en-hetshøyder, inkludert en avbruddsfri strømforsyning.

– Vi har det på kontoret for å kunne demon-strere hvor mye prosessorkraft det er mulig å kjøpe over disk, og hvor lite plass det krever, forteller tek-noevangelist og enterprise-server spesialist Thomas Melzer i Intel Norden.

– Vi kunne gjort det kraftigere uten at det hadde blitt veldig mye større, men vi fant ut at det fantes grenser selv for hva vi hadde behov for. Men vi vet også at det er mulig å skalere både opp og ut uten å måtte bygge alt på nytt.

Les hele denne artikkelen, gratis, ved å laste den ned via lenken under:

Eller ved å klikke her: 

http://whitepaper.idg.no/wp.cfm?id=66A2D9CC-B3B5-0BE0-A631FD35E4835C27 

 

 

Les om:

Nettverk