Oda-prisen til Avanade-sjef

Oda-prisen til Avanade-sjef

Anne-Cecilie Fagerlie i i Avanade vant inspirasjonspris for kvinner i it-bransjen.

På sin Inspirasjonsdag for kvinner i ikt-bransjen delte Oda-nettverket nylig ut Oda-prisen for andre år på rad.

Prisen skal bidra til å synliggjøre kvinnelige rollemodeller og oppmuntre kvinner til å stikke hodet frem i en mannsdominert bransje.

Oda-nettverket mottok en rekke nominasjoner til prisen.

Prisen gikk til sist til Anne-Cecilie Fagerlie, general manager i Avanade Nordics. Blant de to andre finalistene var Hege Skryseth, administrerende direktør i Microsoft Norge og Hilde Merete Solgaard, kommunikasjonsdirektør i Ergogroup.

I en pressemelding karakteriseres Fagerlie som er en verdig vinner.

- Anne-Cecilie har vært bevisst kvinners stilling i it-bransjen gjennom mange år. Som general manager for Avanade Nordics har hun tatt flere grep for å tiltrekke seg kvinner til selskapet, og satt mangfold på agendaen. Hun er en god rollemodell og er en meget verdig vinner av Oda-prisen 2009, sier Anne Gretland, leder i Oda-nettverket, i en pressemelding.

Viktige forbilder

Anne-Cecilie Fagerlie er utdannet innen teknologi. Hun har tidligere vært it-sjef i Aker, og leder i Dataforeningen. Hun har opp gjennom årene hatt mange styreverv, blant annet i EDB.

Juryen besto av Nils Øveraas i Accenture, Per-Morten Hoff i IKT-Norge og Frode Haugli i Software Innovation, samt representanter fra Oda-nettverket.

Oda har i dag mer enn 1 300 medlemmer, og over 500 kvinner i it-bransjen deltok på nettverkets Inspirasjonsdag.