Abelia-sjefen vil kaste Grande Røys

Abelia-sjefen vil kaste Grande Røys

Tidligere SV-politiker Paul Chaffey mener partiprogrammet bremser FAD-ministeren.

I går ble de rødgrønne valgt for fire nye år. Hvordan regjeringskabalen vil gå opp er foreløpig uklart. Det kan bli noen endringer. Særlig SV, som tapte stort, står i fare for å miste minst en av ministerpostene sine.

Heidi Grande Røys har de siste fire år vært "it-ministeren" som statsråd for Fornyingsdepartementet. Det har ikke gått veldig bra, mener Abelia.

- FAD trenger en styrkning, slik at det kan jobbes med effektivisering av offentlig sektor, sier Paul Chaffey til Computerworld.

Chaffey mener at FAD har vært veldig anonymt i mediene, bortsett fra fagrelaterte aviser som Computerworld. Moderniseringen av samfunnet og fornyingen av det offentlige er en av de viktigste oppgavene til den nye regjeringen. Derfor ønsker Chaffey seg en handlekraftig og profilert politiker, helst fra Arbeiderpartiet.

- Det er ikke at Heidi Grande Røys som person ikke passer der, men hennes partiprogram fra SV gir henne ikke nok rom til å gjennomføre dette, sier Chaffey.

Paul Chaffey satt selv på Stortinget for SV fra Akershus i 1989-1997. Han var også leder av Sosialistisk Ungdom i 1988–1990.

LES OGSÅ:

Sammen med helsedepartementet

Chaffey peker blant annet på eldrebølgen som tvinger helsevesenet og offentlig sektor til å omstille seg over hele linja. Det går ikke bare med en sterk helseminister, det trengs også en FAD-topp som kan spille på lag.

- Dette må gjøres sammen, med to departementer som samarbeider. Da trengs det en kraftig leder, sier han.

Så du mener at Heidi Grande Røys ikke bør komme tilbake som statsråd i FAD etter dette valget?

- Ja, det mener jeg, sier han.

It ingen påvirkning

En av de store skuffelsene er at it ikke har hatt noe som helst betydning for valget, mener Chaffey.

- Personvern, fildeling, datalagringsdirektivet, alt det har null påvirkning for hele valget. Slike temaer har ikke nådd ut til befolkningen. Det er veldig synd.

Det er bare på ett punkt Chaffey ser it har vært avgjørende.

- Egentlig har valgresultatet bare ett punkt for it-interesserte som virkelig er spennende, og det er at sosiale medier har vært veldig sentralt i selve valgkampen.

LES OGSÅ:

IKT Norge er ikke enig at Heidi Grande Røys skal forlate Fornyingsdepartementet. Les videre på neste side!

Offentlig Sektor