Altinn sliter med selvangivelsen

Altinn sliter med selvangivelsen

Får du ikke sjekket selvangivelsen på nett, er du ikke alene.

Tirsdag morgen var det mulig å sjekke selvangivelsen på nett ved å logge seg på Altinn eller via MinSide. Det var i hvert fall meningen, men det varte ikke lenge før problemene begynte.

For mange var det ikke mulig å logge seg på i det hele tatt, eller så tok det svært lang tid å finne ut om det ble baksmell eller ikke.

Ved lunsjtider var det fortsatt vanskelig å få logget seg på tjenesten.

- Vi har stor pågang og full kø på telefonen nå. Vi beklager dette, og ber deg ringe senere eller sende epost, heter det på den automatiske telefonsvareren for brukerstøtten til Minside.

- Altinn henger

"På grunn av svært stor pågang i forbindelse med selvangivelsen, kan det for tiden oppleves ventetid ved pålogging og etter at du har logget deg på. Vi beklager dette", står det å lese på Altinns hjemmesider.

På Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) som har ansvaret for den offentlige nettportalen Minside spiller de ballen videre.

- Det er Altinn som henger. Du må nesten ringe Skatteetaten.

- Prøv igjen

Der er det hektisk virksomhet for å løse opp i problemene.

- Vi har veldig mange som logger seg inn samtidig. Det har vi tatt høyde for, og skal ha kapasitet til, men jeg kan ikke oppfordre folk til annet enn å prøve litt senere, sier Eva Karin Dahle Rabben, senior kommunikasjonsrådgiver i Skatteetaten.

- Noen kommer inn, og andre ikke, så det er ikke snakk om full krasj, men en treghet i systemet. Vi prøver å finne ut av det, sier hun.

Oppdatert kl. 21.15: I løpet av dagen virket det som om problemene var i ferd med å gi seg, men også tirsdag kveld var det vanskelig å komme inn på tjenestene, ifølge VG Nett .

Offentlig Sektor