Kina blokkerer Instagram

Kina blokkerer Instagram

Vil stoppe omtalen om bruk av tåregass på demonstrasjonene i Hong Kong.

Instagram har vært en av få amerikanske sosiale nettverk som fortsatt har vært tilgjengelig i Kina. Landet er kjent for sin strenge sensur av politiske emner, og på søndag kunne brukere av Insagram rapportere at også denne applikasjonen er blitt blokkert. I følge IDG News laster ikke lenger appen ned nye innlegg i Beijing.

Kinesiske myndigheter kommenterer sjelden hvorfor internettjenester blokkeres, men de kommer gjerne med antydninger om at loven er brutt. Blokkeringen av Instagram kan være et forsøk på å stoppe spredningen av bilder etter protestene i Hongkong. Protestene oppstod etter at Kina besluttet å begrense regionenes egenstyre og demokratiske rettigheter.

På søndag benyttet politiet seg av tåregass mot de protesterende. Dette ble spredd raskt via både video og stillbilder.

Samtidig bekreftes det at Kinas største søkemotor, Baidu, har blokkert søkeresultater relatert til ord som inneholder ordene "Hongkong" og "tåregass", med henvisning til relevante regler og rutiner.

Dette er mest sannsynlig gjort for å minske kinesernes tilgang til til informasjon om politiets tilslag mot de prodemokratiske demonstrasjonene.

Tidlig mandag morgen rapporterte Instagram at de er klar over de rapporterte brukerproblemene, og at de ser over situasjonen.

Facebook og Twitter har lenge vært blokkert i Kina.

Saken er hentet fra IDG News

Offentlig Sektor