Staten hylles av friprog-folket

Staten hylles av friprog-folket

Unixbrukerne delte i går ut Prisen for fremme av fri programvare. Og vinneren er: FAD.

"Årets pris blir gitt for grundig og velreflektert arbeid med implementering av åpne formater i det offentliges interaksjon med borgere og næringsliv" skriver NUUG i en pressemelding.

Det er jurymedlem Børre Ludvigsens forklaring på at Prisen for fremme av fri programvare går til Fornyings- administrasjons og kirkedepartementet (FAD). Prisen, som deles ut av Norwegian Unix User Group (NUUG) og Høgskolen i Oslo og Akershus, ble overrakt i forbindelse med gårsdagens Goopen-konferanse.

Standardiserer

I sin offisielle begrunnelse skriver juryen blant annet følgende:

"I år ønsker juryen å gi sin støtte til en grundig og velreflektert IKT-politikk som er med på å påvirke de større linjene i hvordan IKT standardiseres."

De mener også at FAD gjør en "(...) god jobb for å bedre IT-samhandlingen i offentlig sektor, for å redusere bindinger til enkeltleverandører og for å bidra til likebehandling og inkludering av alle innbyggere, uavhengig av hva slags programvare eller programvareplattform hver enkelt benytter."

Perl-guru delte ut

Prisen ble delt ut for niende gang. Blant de tidligere vinnerne finner vi blant annet Trolltech, Skolelinux og Elektronisk Forpost Norge.

For å ta i mot prisen kom lederen for digitaliseringsprogrammet i FAD, Lars Bjørgan Schrøder.

Utdeler var den australske Perl-guruen Damian Conway.

Offentlig Sektor