Statnett velger Linux-virtualisering

Statnett velger Linux-virtualisering

Nå skal Red Hat Linux ta styringen over norsk strøm.

Statnett har inngått en avtale om å ta i bruk Red Hat Enterprise Linux med virtualisering og Red Hat Network Satellite til å kjøre egenutviklede, kritiske applikasjoner samt en Oracle-database.

Statnett har både ansvar for det sentrale strømnettet i Norge og for fordeling av elektrisk kraft til andre land.

Statnett har valg Red Hat fordi det er basert på åpen kildekode og fordi Enterprise Linux fra Red Hat offisielt støttes av HP. De har automatisert utrullingen av nye servere med en Linux-server som har samme arbeidsbelastning som det man før brukte mellom to og åtte servere på.

Flere testservere på samme server

ABB leverer SCADA maskinvare/programvaren som er nettstammen i it- infrastrukturen for modellering og kontroll av strømnettet, som er egenutviklede plug-in systemer.

Gradvis og planlagt vekst av plattformen har resultert i nye testmiljøer og et økende antall egenutviklede applikasjoner. Økt kompleksitet har resultert i en tettere kontroll med nye releaser og flere testmiljøer, skriver Red Hat i en pressemelding.

- Med virtualiseringen som er inkludert i denne programvaren, er vi nå i stand til å drifte fire testservere på den samme serveren. Dette har i betydelig grad redusert våre investeringer i ny maskinvare. Samtidig som tiden det nå tar å sette en ny testserver i drift, har blitt redusert, ifølge systemadministrator Mats Nordqvist i Statnett.

Ukjent verdi

Red Hat Network Satellite skal hjelpe til å optimalisere styring og driftsetting av Red Hat-installasjoner.

- For å implementere patcher og ha kontroll over installert programvare og igangsetting, har vi tatt i bruk Red Hat Network Satellite til å håndtere testmiljøet for våre egenutviklede applikasjoner på Red Hat Enterprise Linux virtualisering. Vi benytter Red Hat Enterprise Linux Advanced Platform for rask implementering, sier Nordqvist.

Verdien av avtalen er ikke kjent, og Nordqvist var ikke tilgjengelig for kommentar.

Offentlig Sektor