Her er Office 2016 for Mac

LOOK & FEEL: Stor likhet mellom Mac og PC.

Her er Office 2016 for Mac

Endelig kommer Microsoft med ny versjon av Office for Mac. Du kan laste ned test-versjonen allerede nå - gratis.

Endelig, vil noen si. Hvem bryr seg, vil andre si. Men nå er altså dagen her som mange tross alt har ventet på: Microsoft lanserer en lenge etterlengtet ny versjon av Office-pakken for Mac.

Offisiell release er ikke før til høsten, men du kan selv være med på å teste den allerede nå.

Et halvt ti-år

Gjeldende utgave av produktivitetspakken heter Microsoft Office for Mac 2011, og avslører at når den nye versjonen endelig er på plass, vil det ha gått fem år siden dagens versjon stod ferdig.

Mye har skjedd siden den gang, også med Office-pakken selv - for eksempel ble Entourage byttet ut til fordel for Outlook, sist oppdatert for Office365-brukere i 2014. 

Det er en del ulikheter mellom gjeldende Mac- og Windows-versjon, som jo har fått et ferskt malingstrøk med Metro-designet. Men mye nytt under panseret er det også, ikke minst i brukergrensesnittet.

Office 2016 Preview

Hva er så nytt i Office 2016? Sky-integrering, for det første. Tilgang til dokumenter på OneDrive, OneDrive for Business og SharePoint loves over hele linja.

For tekstbehandleren Word har samarbeids-funksjonene blitt oppdatert, slik at sporing av endringer og samtidig redigering er likeverdig med Windows-versjonen. 

Excel har fått støtte for Excel 2013-filformatet for filutveksling. En egen pakke for statistiske operasjoner har kommet til under navnet Analysis ToolPak. Nytt er også et verktøy for pivot-tabeller kalt PivotTable Slicers for store data-volum.

PowerPoint har fått en forbedret skjermvisning for foredragsholderen, kalt Presenter View. Nye verktøy for animasjon og lysbildeoverganger har også blitt lagt til.

Epost-klienten Outlook er (nylig) vesentlig forbedret, og har fått organisering av eposter i samtaletråder. 

Hvorfor oppgradere?

For dem som allerede bruker Office for Mac synes valget lett. Har du en maskin som kjører OS X Yosemit, kan du installere Office 2016 Preview, og da får du tilgang til både et mer tidsriktig brukergrensesnitt, og nye funksjoner. Og du kan kjøre denne versjonen ved siden av Office for Mac 2011.

Trenger du Office fordi du skal gjøre jobb-ting hjemmefra, er terskelen også lav, siden testversjonen er gratis. Du trenger å sette av 5-6 GB med plass på harddisken, riktignok. Installasjonsfilen er på cirka 2,6 GB den også, men den kan slettes etterpå.

Dersom du ikke føler du absolutt må ha Microsofts Office-pakke, finnes det alternativer: Apples egen iWorks-pakke med tilsvarende funksjonalitet følger med når du kjøper en ny Mac, og dessuten finnes OpenOffice for dem som ønsker et gratis-alternativ med åpen kildekode. 

Og så er det jo de som synes det er spennende å kunne betateste ny programvare, og kanskje til og med påvirke utviklingen gjennom tilbakemeldinger. Funksjon for dette er bygget direkte inn i programmet til høyre i menybjelken øverst.

Det er støtte for norsk stavekontroll i tillegg til en rekke internasjonale språk.

Endelig versjon skal etter planen foreligge i andre halvdel av 2015 - noe som like gjerne kan bety til jul. Du kan laste ned prøve-versjonen fra Microsoft her.

Via OfficeBlogs

Office