TESTES: Den nye Insider Build-versjonen har, i tillegg til de vanlige skjulte oppdateringene, et par nye funksjoner.

TESTES: Den nye Insider Build-versjonen har, i tillegg til de vanlige skjulte oppdateringene, et par nye funksjoner. Foto: IDG

Nye funksjoner til Windows 10

Dynamisk låsefunksjon, nytt menyfelt for bluetooth-tilkoblede enheter, og vindu i vinduet. Dette er noen av nyhetene som blir testet ut i forkant av Microsofts Creator-oppdatering.

I tiden frem mot den store Redmond 2-oppdateringen, Creator Update, får Windows Insider-deltakere nå teste ut de nyeste funksjonene i Windows 10.

Den nye Insider Build-versjonen har, i tillegg til de vanlige skjulte oppdateringene, et par nye funksjoner.

Systemet skal blant annet ha utvidet den dynamiske låsefunksjonen. Denne fungerer ved at pc-en registrerer at du forlater den, og dermed låser seg automatisk.  

Det skal også ha kommet et menyfelt for bluetooth-tilkoblede enheter. Også her vil pc-en låses automatisk om du beveger deg utenfor rekkevidde med en tilkoblet bluetooth-enhet i lomma. Dette skriver Computerworld Danmark.

Vindu i vinduet

Hvis du eier en nyere Macbook eller Samsung-telefon, kjenner du allerede til den nye video-funksjonen som Microsoft nå tester ut. "Compact Overlay Feature" er et lite, kantløst avspillingsvindu som legger seg over de andre aktive vinduene på enheten. Apple introduserer nå en lignende funksjon med den seneste MacOS-oppdateringen. I første omgang blir funksjonen tilknyttet Microsofts egen Movies & TV-app, men den skal i fremtiden også gjelde for Skype-appen. 

Utover dette skal det også ha blitt lagt til en rekke nye spill i Windows Game Bar. Det meste av nyhetene i versjonen går likevel på feilrettelser opp mot den store Creator-lanseringen. 

operativsystemer