Computas kjøper Ascenta

Computas kjøper Ascenta

Oppkjøp av rumensk teknologi-partner skal hjelpe Computas å ekspandere videre ut i europeiske markeder.

Computas ønsker å selge it-løsninger for offentlig sektor videre ut i Europa, og har derfor kjøpt sin rumenske partner Ascenta.

Selskapet overtar 85 prosent av Ascenta fra eier Softwin-gruppen, mens de resterende 15 prosent beholdes av administrerende direktør og salgsdirektør i det oppkjøpte selskapet.

- Dette er et strategisk viktig oppkjøp for Computas, da det åpner et nytt og interessant marked på sikt, både østover og sydover i Europa, men også innen hele EU-området, sier Trond Eilertsen, administrerende direktør i Computas.

Eilertsen mener at tidspunktet for å angripe i Europa er riktige, mye på grunn av de urolige økonomiske tidene som herjer Europa som gjør det gunstig å etablere en posisjon på kontinentet.

- Vi registrerer økende interesse for våre norske it-løsninger, deriblant de ledende saksbehandlings-, domstols-, visums- og tilsynsløsningene, som er utviklet i samarbeid med norsk offentlig sektor, sier Eilertsen.

Økt interesse med priskåringer

Den økte europeiske interessen kommer etter flere topprangeringer og utmerkelser i inn- og utland, mener Computas.

Blant annet har den nasjonale og globale oppmerksomheten rundt løsningen Mats bidratt. Mats er utviklet for og i samarbeid med mattilsynet, og har vunnet den internasjonale ACM-prisen og den norske Fyrlyktprisen.

- Faktisk er det også en betydelig fordel for det offentlige i Norge at interessen for de ledende norske it-løsningene øker i en rekke europeiske land, da alle drar fordel av at løsningene tas i bruk av enda flere. Det tilfører økt dynamikk og kompetansemessig tilgjengelighet, noe som trolig også vil være attraktivt for de offentlige it-prosjektene i Norge, sier Eilertsen.

Ascenta er spesielt godt posisjonert innen produksjonsindustrier, deriblant matsektoren, it-sikkerhet både for offentlig sektor og større private aktører samt skreddersydd programvareutvikling, mener Computas.

- Det passer Computas godt og bør kunne utgjøre et solid grunnlag for gode synergier. For oss er det viktig at vi overtar et selskap i god fart, med etablerte kunder og gode leveranser, sier Lars-Erik Evensen, divisjonsdirektør i Computas.

Selskapet gjennomførte eksempelvis den rumenske folketellingen i 2010, og som Eilertsen sier er det rumenske markedspotensialet betydelig i seg selv.

- Det gir oss en interessant kombinasjon av kompetanse- og leveransekraft fra Norge og Romania. Jeg tror det er enklere å vinne europeiske prosjekter med en slik base, også i andre land, og det er målet, sier han, og legger til:

- Med dette oppkjøpet bygger vi bro inn i flere spennende europeiske markeder.

Oppkjøp Og Fusjoner