I KJØPEMODUS: Oppkjøp er en viktig del av EET Europarts’ vekststrategi, sier Bjørn Berg. (Foto: Niklas Sandberg)

I KJØPEMODUS: Oppkjøp er en viktig del av EET Europarts’ vekststrategi, sier Bjørn Berg. (Foto: Niklas Sandberg)

EET Europarts kjøper spansk distributør

Oppkjøpsstrategi skal gi større trøkk i markedet.

Det Madrid-baserte selskapet Import Cable S.L. er offisiell distributør av en rekke kjente kvalitetsmerker og leverer til installatører over hele Spania.

Administrerende direktør Bjørn Berg i EE Europarts forteller til IT-bransjen at oppkjøpet inngår i konsernets målsetning om å doble omsetningen i perioden 2015 til 2019. Dette skal dels skje via organisk vekst, som er ventet til å være rundt 10 prosent, men også via oppkjøp.

Norden størst

- Oppkjøp skal stå for 400 millioner i omsetning pr år. EET Europarts har kontorer i 27 land, der Sverige, Norge og Danmark fremdeles er de største til tross for at det er de minste markedene.

Han forteller videre at når EET forhandler om kontrakter er det viktig kunne vise muskler i flere markeder, og at det derfor er viktig for dem å ha kritisk masse i samtlige markeder de er inne i. Spesielt viktige i denne sammenheng er «the big 4» - Spania, Italia, Tyskland og UK.

- Dette oppkjøper er et tiltak for å styrke oss og du vil se ytterligere oppkjøp innen de neste månedene, avslutter Berg.

Oppkjøp Og Fusjoner