Ementor kjøper Informatikk

Ementor kjøper Informatikk

Ementor har inngått avtale om overtagelse den nordiske AS400-spesialisten Informatikk Holding for 92 millioner kroner.

Informatikk er et Nordisk infrastrukturselskap med 122 ansatte lokalisert i Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund, Trondheim, Göteborg, Stockholm, Malmö, Helsinki og København.

- Informatikk har hatt en lønnsom vekst gjennom de siste årene og vi forventer at dette vil fortsette også i 2007, hvor Ementor estimerer en omsetning på 400millioner kroner og et resultat på 15 millioner etter skatt, inklusive seks måneders synergieffekter, sier Steinar Sønsteby, administrerende direktør i Ementor Norge AS.

LES OGSÅ: Ementor kjøper Tre65

Informatikk er anerkjent i bransjen som den beste nordiske leverandøren av iSeries løsninger (AS400) fra IBM.

Gjennom denne transaksjonen skaper Ementor og Informatikk sammen et interessant kompetansemiljø og tilbud innenfor en rekke server og løsningsplattformer, ifølge pressemeldingen.

Får fotfeste i Ålesund

- Vi er ekstremt fornøyd med å kunne inkludere Informatikk sine ansatte på vårt lag, og vi vil gjennom dette bli en enda mer attraktiv samarbeidspartner for våre kunder. I tillegg til de resultater Informatikk allerede presterer, ser vi store muligheter for synergier. I tillegg til dette blir vi også største it-leverandør i Ålesunds-regionen, sier Sønsteby.

LES OGSÅ: Ementor vil kjøpe lokale forhandlere

Informatikk vil integreres i Ementors organisasjon senest i løpet av tredje kvartal ved at Informatikk-ansatte vil få tilhørighet til Ementors respektive kontorer rundt om i Norden. Ålesund vil bli etablert som en selvstendig region på lik linje med Ementors eksisterende regioner.

- Vi er veldig godt fornøyde med å bli en del av Ementor og ser frem til å utvikle selskapets virksomhet sammen med Ementor. Vi tror alle involverte vil ta godt i mot budskapet, sier Tor Arnstorp, administrerende direktør i Informatikk.

Transaksjonen er med forbehold om godkjennelse fra Konkurransetilsynet.

Oppkjøp Og Fusjoner