Gigantfusjon i erp-markedet er i boks

Gigantfusjon i erp-markedet er i boks

Infor fikk napp på Lawson. Prislappen blir rundt 11,5 milliarder kroner.

Lawson blir kjøpt opp av Infor for to milliarder dollar, rundt 11,5 milliarder kroner.

I midten av mars ble det kjent at Infor la inn bud på Lawson, og analytikere så for seg en budkrig der også IBM, HP og Oracle kunne tenkes å hive seg på.

Til tross for en aktiv beilerrunde fra Lawson, kom det aldri noe konkurrerende bud på selskapet, og nå er avtalen mellom Infor og Lawson klar.

2,5 x omsetning

Selv om Infor nærmest er ukjent i Norge har de ifølge Wikipedia 70.000 kunder, 8.000 ansatte og en omsetning på rundt to milliarder dollar. Med Lawson på laget, blir selskapet den største leverandøren av erp-systemer (Enterprise Resource Planning) til det mellomstore markedet.

Formelt vil avtalen skje mellom Lawsons aksjeeiere og selskapet GGC Software, eid av Golden Gate Capital og Infor. Prislappen er rundt 2,5 ganger Lawsons omsetning og 14 prosent høyere enn aksjekursen per 7. mars i år.

Turbulent

Etter at Lawson kjøpte svenske Intentia med sitt velrenommerte forretningssystem Movex, har de hatt en relativt stor virksomhet i Sverige og Norge.

Den siste tiden har selskapet vært preget av besparinger. I sommer i fjor ble det varslet at 200 måtte gå, 20 i Sverige. I Sverige er det nå 500 ansatte. Fem fra Lawson Software Norge måtte også gå i oppryddingsprosessen.

Det er nå registrert 46 ansatte i Norge, som gikk i underskudd her til lands i 2008 men som gikk med overskudd på henholdsvis 25 og 13 millioner i 2009 og 2010. Det lykkes ikke Computerworld å få tak i Lawson Software Norge for kommentar om hva oppkjøpet vil innebære for norske kunder og ansatte.

Oppkjøp Og Fusjoner